Karateka haalt bokaal naar Diezerpoort

Karate TnKarateka Leonie Bosscher (24) van Advance Sports aan de Ternatestraat heeft afgelopen weekend de Oldehove Cup gewonnen. De onervaren karateka verraste vriend en vijand op de mat. Coach Eddy Anthonio glundert: “Leonie heeft heel goed en moedig gestreden.”

Het karatetoernooi met deelnemers uit Nederland en België vond voor het vierde achtereenvolgende jaar plaats in Sporthal Kalverdijkje in Leeuwarden. Naast Leonie heeft de Diezer sportclub ook Dennis ter Brugge als debutant op de mat staan. In de matchmaking wedstrijd moest hij het opnemen tegen een tien kilo zwaarder wegende tegenstander. Volgens coach Eddy trok Dennis direct het gevecht naar zich toe. Hij werd eerste in zijn poule.

Arend Mud sprak als toernooidirecteur mooie woorden over Leonie Bosscher: “Leonie kwam uit in een poule met zeer ervaren vechters. Ze toonde als wittebander, dus beginnend karateka, moed door de strijd aan te gaan met hoger geplaatste tegenstanders. Ze luisterde goed naar de aanwijzingen van haar coach en gaf nooit op. Ze wist hierdoor twee partijen naar zich toe te trekken.”

Dennis en Leonie

Leonie en Dennis trainen ter voorbereiding voor deze cup al anderhalf jaar heel specifiek de Kyokushinkai technieken. Met de vele blauwe plekken was dat voor hun regelmatig afzien. Coach Eddy is trots op zijn pupillen die gefocust en berekend de technieken toepassen. “Het is makkelijk om ze te coachen omdat ze goed luisteren en direct reageren. Advance Sports heeft weer goed gepresteerd.”

Leonie met Oldehove Cup

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2013/09/19/karateka-haalt-bokaal-naar-diezerpoort/14800/