Rommelmarkt en Open Huis goed verlopen voor VEG

VEG2TN_IMG_3290Vers gebakken taart, hamburgers en geroezemoes, het zijn kenmerken van de Open Huis / rommelmarkt die de Vrije Evangelische Gemeente aan de Hogenkampsweg op burendag organiseert. De markt heeft een bescheiden aanbod: naast boeken en media,  kleding en huishoudelijke apparatuur, kunnen bezoekers kiezen uit schilderijen, vogelkooien, serviezen en koffieapparaten.

Jan verkoopt bij zijn kraam boeken en Dvd’s, “Zelfs de bijbel heb ik te koop”, lacht hij terwijl hij met dit boek voor de foto poseert. Iets verderop merkt een verkoper bij zijn “collega” op dat er zojuist een subwoofer is verkocht, maar dat hij nog de aansluitkabel in de hand heeft, snel ondernemen ze actie om de kersverse nieuwe eigenaar te vinden!VEG1_IMG_3289Met de opbrengst van de markt willen de leden investeren in bijvoorbeeld het orgel van hun Kapel. Daarnaast hebben ze ook 600 tassen ingepakt en appels geplukt voor de inrichting van hun kerk. De betrokkenheid bij leden van deze kerk is groot, ruim vijftig procent is 21 september aanwezig om te helpen.

VEG3_IMG_3291

De kapel is ondertussen al de hele dag open en mensen lopen naar binnen voor een praatje of puur vanuit  architectonische interesse voor dit markant ontworpen gebouw, wat ook wel bekend staat als ‘Het puntkerkje’. Henk van Dam van de VEG benadrukt dat de kerk graag als gastvrij bekend wil zijn in Dieze-Oost. “Onze leden komen uit Zwolle en de regio, maar toch komt tien procent inwoner uit Dieze-Oost, we willen een Open Huis zijn voor de wijk in de hoop dat mensen iets proeven van wat ons hier bezig houd”. Een citaat wat kenmerkend is voor de sfeer die er tijdens burendag te proeven was op de rommelmarkt van de VEG!

VEG5_IMG_3297

VEG4_IMG_3294

VEG7_IMG_3303

VEG6_IMG_3300

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2013/09/21/rommelmarkt-en-open-huis-goed-verlopen-voor-veg/14851/