Leger des Heils opent twintigste Bij Bosshardt in Dieze

Opening Bij Bosshardt Zwolle TnVierendertig jaar geleden begon in Amsterdam de eerste ‘Bij Bosshardt’ en zaterdag 21 september werd de twintigste geopend bij het korpsgebouw van het Leger des Heils aan de Geert Grootestraat in Dieze-Oost.

Een buurtontmoetingspunt waar iedereen terecht kan voor een kopje koffie en een gesprekje met andere mensen. Maar waar jij je ook kunt inzetten als vrijwilliger, bijvoorbeeld in de winkel, waar gebruikte kleding wordt verkocht.

Om half twee begon een kleine dankdienst voor al het goede dat afgelopen tijd was verricht om hier een Bij Bosshardt mogelijk te maken. In aanwezigheid van wethouder Dannenberg leidde Kapitein Hennie Kremer de sprekers in: Evoy cornel Vader en Commissioner (landelijk leider) Hans van Vliet.

Opening Bij Bosshardt Zwolle 2013-09-21-02

Na zang en gebed gingen de aanwezigen naar buiten waar de officiële opening plaatsvond door Dirk van den Hoek, directeur van het Leger des Heils Overijssel met medewerking van een buurtbewoner. Zij schonken koffie uit een enorme koffiepot in een even zo grote kop. Dat gaf het startschot tot een gezellige middag met muziek, zang, clowns voor de kinderen en natuurlijk de bezichtiging van Bij Bosshardt waar mensen elkaar ontmoeten onder het genot van een kopje koffie met gebak en een drankje en hapje.

Opening Bij Bosshardt Zwolle 2013-09-21-04

Het zijn prachtig ingerichte ruimtes geworden met mooie tafels en stoelen in de kleuren van het Leger des Heils. Rood = bloed, geel = vuur en blauw = trouw. Er is een hele nieuwe keuken, er is een speelhoek voor kinderen. Alles ingericht volgens een concept dat ook in andere Bij Bosshardts wordt gebruikt. Het geheel moet een welkome uitstraling hebben: “ een plek waar je graag komt. Een plek die je welkom heet, waar je op verhaal kunt komen, waar je nieuwe vrienden ontmoet”, zoals door de Commissioner in de dankdienst werd gezegd.

Opening Bij Bosshardt Zwolle 2013-09-21-10

Het Leger des Heils heeft wat te bieden, zo werd duidelijk tijdens deze middag. Het heeft wat te bieden aan mensen: een huiskamer van waaruit er leven in de brouwerij komt. Er zijn nog veel plannen om de activiteiten bij het buurtontmoetingspunt Bij Bosshardt uit te breiden.

Opening Bij Bosshardt Zwolle 2013-09-21-06

Onder de bezielende leiding van o.a. Petra Timmerman, coördinator wijkontmoetingspunt, Patrick van Ommen, coördinator maatschappelijke dienstverlening en de al eerder genoemde Hennie Kremer hebben Dieze-Oost en Zwolle er weer een goede instelling bij.

Opening Bij Bosshardt Zwolle 2013-09-21-08

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2013/09/22/leger-des-heils-opent-twintigste-bij-bosshardt-in-dieze/14857/