Grote opkomst jong talent belooft wat

Theater Young Ones TnZaterdag kwamen maar liefst 160 jonge auditanten naar The Young Ones aan de Bisschop Willebrandlaan. Vorig jaar waren dat er 117 en het jaar daarvoor ‘slechts’ vijfenvijftig. Kelly de Haan, PR medewerkster van het theater, zegt verbaasd: “we dachten eigenlijk dat het te ambitieus was om te denken dat je weer verdubbeld”. Wel geeft ze toe dat het wegbezuinigen van het jeugdtheater bij de Muzerie een gat geeft waar ze vol enthousiasme inspringen.

De auditanten zijn verdeeld in drie leeftijdscategorieën, waarvan met name in de achttien plus groep jongeren uit de Randstad en het zuiden des lands komen. De jongelui komen niet voor specifieke rollen, maar kunnen wel aangeven met welk project ze het liefst zouden meedoen. De grote wintervoorstelling heeft vijfenveertig spelers nodig, de rest wordt verdeeld over zes andere projecten die allemaal uitmonden in een voorstelling. “Het verschil van onze theatercursussen met die zoals van de Muzerie is dat we altijd naar een voorstelling toe werken,” aldus Kelly.

Kelly praat enthousiast en geeft prima weer hoeveel bevlogenheid bij de medewerkers van The Young Ones aanwezig is. Volgens haar is de bevlogenheid het fundament onder het succes van The Young Ones. “Veel medewerkers zijn ZZP’ers die aan projecten werken waar subsidie voor gevraagd wordt maar heel veel eigen tijd in de producties steken. Een andere belangrijke bron van inkomsten is de verhuur van deze bijzondere plek (de Michaëlskerk)”. Volgens Kelly spreekt de ruimte en de sfeer de jongeren erg aan en merk je dat ze ook voor de sociale contacten komen.

Auditiedag The Young Ones 2013-09-21

Jong theatertalent, de groep van tien tot veertien jarigen

De grote opkomst van deze jonge spelers maakt ons nieuwsgierig. Er hangt een theaterbelofte in de lucht! Op dit moment zijn de voorstellingsdata nog niet bekend, maar we houden u op de hoogte.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2013/09/23/grote-opkomst-jong-talent-belooft-wat/14890/