‘Geheime’ locatie DrogeVoeten Run bekend

Droge voeten run IJsselDe locatie van de DrogeVoeten Run 2.0, die op zaterdag 28 september in Zwolle wordt gehouden, was lange tijd in nevelen gehuld. Wat eerder werd omschreven als ‘ergens aan de IJssel’ is inmiddels bekendgemaakt, zodat de 400 hardlopers weten waar ze worden verwacht: bij biologische schapenboerderij de Vreugdehoeve (Zalkerveerweg 20 te Zwolle). Op dezelfde locatie en op dezelfde dag organiseert het Waterschap Groot Salland er ook de Dag van de Dijk, versie ‘voor jong en oud’.

De DrogeVoeten Run wordt gehouden in het licht van Ruimte voor de Rivier Zwolle, waarmee het waterschap de IJssel meer ruimte geeft om grotere hoeveelheden water veilig te kunnen afvoeren. Het waterschap combineert de run met de Dag van de Dijk, een landelijk initiatief waarmee waterschappen laten zien wat voor werk ze doen en waarom dat nodig is. Op de Vreugdehoeve is ook de muskusrattenbestrijding van het waterschap aanwezig om bezoekers meer van hun werk te laten zien. Ook vertelt en laat een hydrobioloog zien wat er allemaal leeft in water en kunnen volwassenen en kinderen waterbeestjes bekijken in bakken en onder een microscoop bestuderen. Een springkussen, ballonnenclown en schminkers zullen de kinderen verder vermaken.

Droge voeten run lokatie

De DrogeVoeten Run 2.0 wordt georganiseerd door Waterschap Groot Salland en Run2Day Zwolle.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2013/09/25/geheime-locatie-drogevoeten-run-bekend/14917/