Derde Diezer Keukentafel trekt veel bezoekers

Diezer Keukentafel 2013 TnVandaag start de week tegen de eenzaamheid en in dat kader werd gisteren de derde Diezer Keukentafel gehouden. Ruim honderd bewoners en vrijwilligers bezochten deze ontmoetingsavond en hebben meegegeten bij Resto VanHarte.

Rond half zes werd de avond geopend door wijkwethouder Nelleke Vedelaar. In haar welkomstwoord richtte zij zich naast de gasten vooral tot Crystal Ziel, één van de organisatoren van vanavond: “Crystal doet dit niet één keer per jaar. Crystal is met haar stichting Wit genomineerd voor de Ab Harrewijn Prijs. Ze heeft de prijs niet gewonnen, maar de kandidaatstelling alleen al is ongelooflijk!”

Na de eerste sprekers was er tijd voor muziek, Emiel Stöpler speelt gezellige evergreens op zijn gitaar. Kinderen klimmen spontaan op het podium om mee te dansen of te springen op zijn riedeltjes. Hoe Emiel ook zijn best doet, hij komt met zijn gitaar haast niet boven het geroezemoes in de volle zaal uit. Er wordt aan alle tafels gezellig gekletst door de bezoekers. Het gezelschap is zeer divers, jong, oud, lang, kort, dik, dun, gekleurd en blank, alles zit er tussen. Één grote smeltkroes!

Diezer Keukentafel 2013-09-25-040

Na enige tijd kan het voorgerecht opgediend worden, Lucia Zwaanenburg (de nieuwe kok bij Resto VanHarte) legt het menu uit. “We beginnen met pompoensoep, gevolgd door kipgoulash met rijst en een frisse salade. Het toetjes is warme appelkruimeltaart met slagroom”. Het diner is bereid door een team van twaalf vrijwilligers.

Diezer Keukentafel 2013-09-25-055

Na het voorgerecht kunnen de bezoekers genieten van het pianospel van Fleur van der Kolk, de dochter van SWZ wijkconsulent Eric van der Kolk. Daarna gaan Evelien en Ineke iets uitleggen over de mysterieuze pennen die op tafel liggen. Er liggen vier stapeltjes met gekleurde kaarten, elke kleur heeft een ander thema. Zo kun je kiezen voor sport, spel, cultuur en eten. De bedoeling is dat alle gasten een activiteit of wens, die ze graag met een ander willen doen, op de kaartjes schrijven. Iedereen moet wel zijn naam en telefoonnummer op het kaartje vermelden zodat personen met hetzelfde doel aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Hopelijk gaan er vanavond al een aantal wensen in vervulling.

Diezer Keukentafel 2013-09-25-071

Ook aan de kinderen is gedacht, voor hen is het best lastig de tijd tussen de menugangen door te komen. Daarom was er in de gang bij de Terp een knutselhoekje ingericht waar Sayma, kinderwerker van Travers Welzijn, de kleinere gasten vermaakten. Je zag de kinderen dan ook trots rondlopen met hun zelf gevouwen creaties.

De Diezer Keukentafel werd mede mogelijk gemaakt door een groep enthousiaste buurtbewoners, Travers Welzijn, Stichting Wit, SWZ, Resto VanHarte, WijZ, Leger des Heils, Stichting KarWij en Youth for Christ.

Cobie, Wilma en John zijn namens de redactie uitgenodigd om een vorkje mee te prikken. Cobie heeft de volgende fotoreportage gemaakt van deze gezellige avond met muziek, sprekers en een heerlijke maaltijd.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2013/09/26/derde-diezer-keukentafel-trekt-veel-bezoekers/14939/