ZHTC organiseert Highlandgames voor de tiende keer

Highlandgames 2013 TnZaterdag 28 september was het tijd voor de tiende editie van de Highlandgames, georganiseerd door de oudste studentenvereniging van Zwolle ZHTC. Negen teams (dames en heren) probeerden in twaalf rondes hindernissen te overwinnen die zijn opgesteld in Park de Hogenkamp.

Een paar van die hindernissen zijn Putting the ball (het stoten van stenen waar in Zwolle fusten voor werden gebruikt), Pitchfork throw ( het zover mogelijk gooien van hooivorken) en Crosscut (het doorzagen van boomstammen). Op de site van de vereniging is een beschrijving te vinden van alle hindernissen.

John Niessen, penningmeester van de vereniging, vertelde dat een aantal jaren geleden twee leden naar Schotland waren geweest en daar kennis hadden gemaakt met de Highlandgames. Ze waren zo enthousiast dat ze thuisgekomen in Zwolle zeiden: “dat moeten we hier ook organiseren”. En zo treffen teams uit onder andere Zwolle, Heerlen, Utrecht, Groningen en Den Haag elkaar hier in het Park de Hogenkamp, meestal de derde zaterdag van september, maar dit jaar de vierde.

Highlandgames Park de Hogenkamp 2013-09-28-27

Het weer was fantastisch, er werd Schotse muziek gespeeld. De deelnemers, gekleed in Schotse kilts, hadden een geweldige dag. Die werd gesponsord door een aantal studentencafés in Zwolle en besproeid met Twents bier.

Highlandgames Park de Hogenkamp 2013-09-28-22

De ZHTC (Zwols Hoger Technisch Corps) bestaat al 61 jaar. De sociëteit bevindt zich aan de Thomas a Kempisstraat in Dieze-Centrum.

Onze fotograaf Cobie Uiterwijk was in Park de Hogenkamp en maakte een mooi fotoverslag van de spelen.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2013/09/29/zhtc-organiseert-highlandgames-voor-de-tiende-keer/15068/

1 ping

  1. […] Wijkkrant Diezerpoorter […]

Reacties zijn uitgeschakeld.