Diezerpoort wordt een gezonde wijk

Oversteek Middelweg TnDe komende maanden komt een gezonde leefomgeving in de wijk Diezerpoort daadwerkelijk dichterbij. In de vorm van uitdagende voorzieningen die bij wijze van spreken gewoon om de hoek een plek krijgen. Van natuurspeelplek en watertaps tot een digitaal sportveld!

De laatste jaren is er binnen de wijk Diezerpoort veel aandacht voor het stimuleren van gezonde voeding en bewegen vooral onder kinderen en jongeren. Binnen het programma Zwolle Gezonde Stad zoeken organisaties samen met bewoners en kinderen hoe de gezonde keuze aantrekkelijk kan worden gemaakt.

Niet alleen thuis of op school, maar ook in de leefomgeving. Dit heeft geleid tot onder andere de aanleg van de natuurspeelplek de Groene Bieste en het Sutu Court. In de komende maanden zullen er nog enkele aanpassingen in de leefomgeving plaatsvinden.

Vrij spelen in de Groene Bieste

Vrij spelen in de Groene Bieste

Op 11 oktober is het Sutu Court geopend. Dit digitale sportveld is gelegen naast de Stilohal bij Park de Hogenkamp. Diezerpoort heeft daarmee een primeur, want het is het eerste interactieve sportveld dat op deze manier wordt geplaatst. Een Sutu muur bestaat uit zestien panelen die oplichten als ze aangeraakt worden met een bal. Doordat de muur verbonden is met internet, kunnen er steeds andere spellen worden gespeeld. De perfecte combinatie van gamen en buitenspelen dus! Rondom de Sutu zal ‘sportfruit’ worden aan gepland en een watertap worden geplaatst.

Opening Sutu Court

Na de opening geeft het dames beloftenteam van PEC Zwolle een demonstratie van de Sutu

Jantje Beton Speelbuurt
Op 4 september ondertekenden de gemeente en Jantje Beton onder toeziend oog van de leerlingen van OBS De Springplank de overeenkomst waarmee de Bollebieste officieel een Speelbuurt is. De kinderen uit de wijk zullen samen met Jantje Beton hun ideale speelbuurt gaan ontwerpen en samen met de gemeente de buurt omtoveren tot een speelparadijs, zodat de wijk meer uitnodigt om buiten te gaan spelen. Aanpassingen in de wijk zullen plaats vinden in 2014.

Jantje Beton vraagt wat de kinderen zelf willen

Jantje Beton vraagt wat de kinderen zelf willen

Watertaps
Zwolle Gezonde Stad staat al het hele jaar in het teken van ‘DrinkWater’. Op scholen, tijdens evenementen, op sportdagen, in kranten en nieuwsbrieven komt het thema DrinkWater terug. Veel kinderen hebben ondertussen een bidon gekregen waarmee ze de hele dag door water uit de kraan kunnen drinken. Om dat te bevorderen worden er ook watertaps in de wijk geplaatst, onder andere bij het Sutu Court in Dieze-Oost, het Bankaveldje in de Indische Buurt en het voetbalveld in Het Noorden.

Veilig Oversteken
Het is van belang dat kinderen kunnen genieten van de speel- en sportmogelijkheden die de wijk hen biedt. Veiligheid van kinderen kan niet worden gegarandeerd toch streven we ernaar om daar waar mogelijk de oversteekplaatsen kindvriendelijker te maken. De oversteekplaats aan de Middelweg is al verbeterd, de oversteek aan de Rembrandtlaan wordt in de komende maanden aangepast.

Stadstuin Het Verre Oosten
Een bewonersgroep in Dieze Oost aan de Pieter Steynstraat is gestart met de Stadstuin Het Verre Oosten. Dit is een gemeenschappelijke stadstuin. Bewoners hebben de ambitie de tuin een ontmoetingsplek voor buurtbewoners te laten zijn, onderhouden door de bewoners zelf.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2013/10/23/diezerpoort-wordt-een-gezonde-wijk/15569/