Kinderen genieten van Halloween middag in Dieze-Oost

Halloween Dieze-Oost TnOp een zomerse dondermiddag viert Dieze-Oost Halloween. Er dwaalt een heks rond over het Simon van Slingelandtplein, haar ketel hangt al aan een driepoot boven een vuurtje klaar. Schrik niet, het is de goedaardige heks Consuela.

Consuela ontvangt op 24 oktober ongeveer dertig kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud. In een grote tent staan bankjes en tafels waar de kinderen zelf een lampion kunnen maken. Op het grasveld buiten de tent worden allerlei Halloween spelletjes gespeeld, ieder kind doet wat hij of zij het leukst vindt.

Eén van de spelletjes is ‘Kijk uit voor de heks’. Op het grasveld worden met touw twee cirkels gevormd, een heksenhuis en een veilig thuisgebied. De kinderen worden verdeeld in heksen en gevangenen van de heksen. De gevangenen stellen zich op in het huis van de heks en krijgen een bal. Deze moeten ze één voor één zover mogelijk weggooien en dan mag het kind dat de bal weggegooid heeft rennend naar de veilige cirkel. De heksen mogen de bal vangen en kunnen het kind afgooien als het tussen de cirkels loopt. Zo kunnen alle kinderen zich bevrijden van de heks.

Kijk uit voor de heks

‘Kijk uit voor de heks’

Bij het tweede spel liggen overal drakeneieren verstopt, dertig gewone en zes gouden eieren. Aan de kinderen de taak om alle eieren te vinden en ze in te leveren bij Marleen of Amanda die de spelletjes begeleiden.

'Heksenhapjes happen'

‘Heksenhapjes happen’

Het laatste spel in ‘Heksenhapjes happen’, een Halloween variant op het oud-Hollandse koekhappen. Tussen de spelletjes door is er tijd voor koele limonade en lekkernijen.

Knutselen in de tent

Anouk, Vanessa en Consuela helpen met lampionnen maken

Ondertussen gaat het knutselen in de tent gewoon door, uiteraard krijgen de kinderen daar ook een glaasje limonade. De lampionnen beginnen al echt vorm te krijgen. In een lang stuk gekleurd papier worden gaatjes geprikt voor de raampjes van de lampion. Deze raampjes worden dicht geplakt met vliegerpapier waarop diverse figuurtjes zijn aangebracht. Als je de lampion dicht niet en er een lampje in hangt geven deze figuurtjes een mooi schaduweffect. Er zitten prachtige creaties tussen!

De makers van de drie mooiste lampionnen kregen ook nog een prijs, een doos met marshmallows en een lolly op beenderen. De gelukkige prijswinnaars zijn Milan, Gina en Devin.

Gina neemt haar prijs in ontvangst

Gina neemt haar prijs in ontvangst

Bij de heksenketel is van ieder kind is er een aparte foto gemaakt, samen met heks Consuela. De foto’s zijn gemaakt door Cobie Uiterwijk, de fotografe van de Diezerpoorter. De foto’s zijn te bekijken en te bestellen in het jeugdhonk Dieze-Oost aan de Geert Grootestraat 9 – 11 op vrijdag 8 november van 19:00 tot 21:00 uur.

Meer foto’s van de feestelijke Halloween middag vind je in onze fotoreportage!

De Halloween middag werd mede mogelijk gemaakt met de hulp van vrijwillige buurtbewoners Consuela, Herman, Vanessa, Anouk, Amer en John die de heksenketel heeft gemaakt. De Halloween middag werd ondersteund door Sayma, Marleen en Amanda (kinderwerk Travers Welzijn).

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2013/10/25/kinderen-genieten-van-halloween-middag-in-dieze-oost/15605/