De “Week van de Chronisch Zieken” in Zwolle

TN Week Chronisch ZiekenStichting Week Chronisch Zieken vraagt van acht tot vijftien november aandacht voor mantelzorgers en zorg vrijwilligers in de “Week van de Chronisch Zieken”. Vaak hebben mensen met een chronische aandoening moeite met bewegen. Maar juist voor deze mensen is beweging belangrijk!

SportService Zwolle wil hier wat aan doen. Aangepast sporten in Zwolle kan bijvoorbeeld met warm water zwemmen, fitness of tai chi en andere sporten zijn bespreekbaar in overleg.

“In Diezerpoort  heb je bijvoorbeeld WijZ-locatie de Terp. Hier heb je een gevarieerd aanbod zoals yoga, fitgym, internationaal dansen, koersbal, pilates, tai chi, biljarten en sjoelen” aldus Rob Fransen van de SportService. Meer informatie is te krijgen via hun mailadres.

Daarnaast staat de week ook in het teken van vrijwilligers die stoppen bij de verenigingen vanwege mantelzorg. Het doel van de campagne “Mantelzorgers Binnenboord” is dat mantelzorgers ondanks zorgtaken, actief blijven binnen het verenigingsleven. Meer informatie op de hun website, een filmpje vindt u hieronder.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2013/11/12/de-week-van-de-chronisch-zieken-in-zwolle/16010/