Heropening Opstandingskerk Zwolle-Noord

Opstanding TNIn een tijd waar kerken gesloten worden is er in Diezerpoort de Opstandingskerk van de Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt opnieuw in gebruik genomen. Dat gebeurde tijdens de zondagse dienst op 1 december om tien uur. Veel mensen zijn toegestroomd om dit mee te maken, zo veel dat velen de dienst moesten bijwonen in andere lokalen in het kerkgebouw.

De dienst werd geleid door dominee W. Noordzij en het geheel werd muzikaal omlijst door een orgel, piano,  koor en een orkest. De tekst van deze morgen was genomen uit 1. Koningen 8: waarin de ingebruikname van de tempel van Salomo werd beschreven en Psalm 24. Deze psalm heeft men altijd in verband gebracht met de overbrenging van de Ark des Verbonds naar de nieuwe tempel. Een psalm ook die door de Joden gewoontegetrouw op de eerste dag van de week werd gebeden. In de verkondiging ging ds. Noordzij in op die opening van de tempel en wat psalm 24 in ons leven kan betekenen.

Foto 1 opstanding

foto 2 opstanding

Voor de kinderen was er een eigen viering. De eerste dienst in deze kerk viel samen met de Eerste zondag van de Advent: een tijd waarop de christenen zich voorbereiden op het kerstfeest. Daarom begon men met een speciaal project: Schatzoekers. Veel kinderen deden hier aan mee.

Door de aanwezigen werd tijdens de dienst enthousiast meegezongen met gezangen die speciaal waren uitgekozen voor de ingebruikname. De kerk is heel licht met ramen die uitkijken op de wereld en dat is nu juist de bedoeling, zo legde de dominee uit. De kerk wil in de wereld staan. Niet afgewend van wat er gebeurt maar midden in alles wat er zoal aan de hand is.

Na de dienst was er een gezellig samenzijn met koffie en eigen gemaakt prachtig gebak. Samen met dominee Jac. Ophoff begon in de zondagsavonddienst de start van een cyclus van 4 zondagen over het laatste Bijbelboek: De Openbaring van Johannes, een goede invulling van de Advent. Meer hierover op: www.gkvzwollenoord.nl.

foto 3 opstanding

foto 4 opstanding

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2013/12/02/heropening-opstandingskerk-zwolle-noord/16440/

1 reactie

    • ikke on 6 december 2013 at 10:31

    Mooi artikel en het is een mooi gebouw geworden!

Reacties zijn uitgeschakeld.