Stadstuin ‘Het Verre Oosten’ decor van landelijke aandacht!

Laatste meewerkdag Het Verre Oosten TnIn het weekend van 1 tot 3 december is Stadstuin ‘Het Verre Oosten’ aangelegd. Een groep van in totaal zestig mensen heeft samen bomen geplant, paden aangelegd, een vuurplaats en een hekwerk geplaatst. Er was muziek met gitaarspel en de sfeer was goed.

In de tuin zijn de bomen voorzien van labels met informatie en er zijn net bladeren gestrooid om de grond vruchtbaar te houden. De stenen zijn zo geplaatst dat het lijkt op een Stonehenge uit de steentijd en ook een Boeddha alsook andere stenen zijn geplaatst op de lijn van sterrenbeeld Orion.

Bob Radstake van de Greenmanproject heeft aan de ingang van de tuin  appel en peren bomen rondom het hekwerk geplant om te zorgen voor een sfeervolle entree. Ook is er een insectenhotel gebouwd en Pascal van Rees legde uit wat Perma cultuur is aan de hand van een kwartetspel.

Laatste meewerkdag Het Verre Oosten 2013-12-01-07

Deelnemers kwamen vanuit het hele land.  Inwoners van Haarlem, Alkmaar, en Wageningen en ook mensen uit Assendorp en Zwolle-Zuid waren vertegenwoordigd. Stenen kwamen uit Groningen. Uniek was ook de bijdrage van Peter die zich normaal met grafmonumenten bezig houd, hij plaatste een voor hem unieke steen in het midden van de tuin. Ook vanuit de politiek was er belangstelling, Rana Berends van GroenLinks werkte hard mee.

In het voorjaar wordt er een kinderspeelplek aangelegd en zullen groentes worden ingezaaid die normaal gesproken  ook in de supermarkt verkocht worden. Voor mensen in een rolstoel komen er flexstones zodat de tuin rolstoelvriendelijk wordt. Leuk detail is ook dat de bomen geplant zijn om voor warmte te zorgen voor de moestuin. En er komt een vrije bibliotheek kast, waar mensen boeken kunnen ruilen.

Laatste meewerkdag Het Verre Oosten 2013-12-01-14

Mensen die nog willen meewerken in het voorjaar zijn welkom. “Maar in het weekend was de steun en toewijding groot, ik ben dan ook dankbaar en verwonderd over  de goede sfeer en wat er gebeurd met mensen tijdens het weekend en ik wil dan ook alle mensen en instanties bedanken”, aldus Ryolanda Woudstra.

Laatste meewerkdag Het Verre Oosten 2013-12-01-03Laatste meewerkdag Het Verre Oosten 2013-12-01-10Laatste meewerkdag Het Verre Oosten 2013-12-01-16

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2013/12/05/stadstuin-het-verre-oosten-decor-van-landelijke-aandacht/16497/

1 reactie

    • ryolanda woudstra on 6 december 2013 at 13:53

    En natuurlijk ook heel veel buurtbewoners kwamen heel enthousiast hun steentje bijdragen! Dat geeft alvast een goed gevoel voor komend voorjaar, wanneer er ingezaaid gaat worden:) Andere mensen uit de buurt kwamen weer met overheerlijke hapjes aan en een pan met smakelijke mosterdsoep. Ook onze sympathieke wijkmanager, Hanneke Valkeman kwam een kijkje nemen.Ook gaat onze oprechte dank uit naar SWZ die ons de grond ter beschikking heeft gesteld en naar bouwbedrijf Salverda die ons gewillig heeft geholpen het terrein bereikbaar te maken voor alle benodigde materialen. Verder willen we Sandra van der Velden van Travers die ons vanaf dag 1 heeft bijgestaan om het plan te realiseren, en Katherine Hone, die ons steeds met haar kennis over permacultuur: heeft ondersteund, niet vergeten te noemen, evenals de Stadstuinders uit Holtenbroek..die toch de pioniers zijn in Zwolle op het gebied van stadslandbouw. Met als drijfveer de gemeenschappelijk gedeelde visie over eerlijk voedsel en samen delen. Wat is er al niet mogelijk als we met elkaar de handen ineen slaan! Het is een feest geweest om dit met elkaar te doen! Nogmaals namens de gehele tuingroep: Dank, dank. dank!

Reacties zijn uitgeschakeld.