Sinterklaas brengt een bezoek aan De Esdoorn

Sinterklaas Esdoorn 2013 Tn“Hoor de wind waait door de bomen”. Dat kun je gerust zeggen als op deze zeer stormachtige middag Sinterklaas de Esdoorn bezoekt in het gezelschap van drie kleurrijk uitgedoste Zwarte Pieten. Er zijn veel bewoners aanwezig en met behulp van een mooi tekstboek, begeleid door een accordeonist, wordt er goed gezongen.

Er wordt koffie, thee en chocolademelk geschonken en natuurlijk is er genoeg snoepgoed. Sinterklaas wil behalve een gezellige middag, op de vijfde dag van december, ook graag eens praten met een aantal mensen die iets bijzonders hebben gedaan.

Zo ontmoet hij een nieuwe bewoner die twintig keer de Vierdaagse in Nijmegen had gelopen. Op de vraag hoe hij dat had gedaan, antwoordt hij dat hij dat zonder Zwarte Pieten niet had kunnen doen. En natuurlijk heeft hij Vierdaagse kruisjes verdiend met deze prestatie.

Sinterklaas Esdoorn 2013-12-05-01

En dan een mevrouw die een paar hele mooie bedsokken breide. Het is een heel verhaal hoe ze de juiste maat heeft opgemeten van de voeten van de Sint. Ze vond namelijk dat de voeten van de kapper wel wat gelijkenis vertoonde met die van de Sint. Dat had ze nog onthouden en het klopte ook. Sint is natuurlijk erg blij met dat mooie geschenk. Want altijd iets weggeven is leuk, maar iets krijgen is ook fijn. Een andere mevrouw wordt geëerd omdat ze altijd veel om anderen geeft.

Sinterklaas Esdoorn 2013-12-05-02

Maar de Sint had ook een verrassing, de PEC Zwolle Street League. De jonge voetballers hebben cupcakes gebakken voor alle bewoners. Ze zien er goed uit en iedereen geniet ervan mee.

Sinterklaas Esdoorn 2013-12-05-03

Een aantal mensen krijgt persoonlijk bezoek van Sint Nicolaas en zijn Pieten op hun kamer. Een voorrecht natuurlijk en daarbij worden ook gedichten voorgelezen.

Sinterklaas Esdoorn 2013-12-05-04

Onder bliksemschichten buiten verdwijnt de Sint weer naar Spanje om volgend jaar terug te keren. Het was een leuke middag. Dank u Sinterklaasje, voor de gezelligheid en de welkome cadeaus!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2013/12/06/sinterklaas-brengt-een-bezoek-aan-de-esdoorn/16506/