VEG organiseert diverse kerstactiviteiten in Dieze

Kapel VEG Tn sneeuwDe decembermaand is voor veel mensen de gezelligste maand die er is. Lekker uitgebreid eten, tijd voor elkaar, gezelligheid bij het haardvuur terwijl het kaarslicht weerkaatst op de glimmende kerstballen in de boom. Maar wat als er barsten in de ballen zitten, je blij bent dat je tenminste niet buiten hoeft te slapen. Wat als jij je familie al maanden of jaren niet hebt gezien en je amper kunt rondkomen in de maand, dan zit dat uitgebreid eten er toch zeker niet in.

Jezus, de Allerhoogste daalde af tot het allerlaagste om tegen iedereen te kunnen zeggen: “ik voel je pijn, ik begrijp wat je bedoelt, ik heb het zelf meegemaakt”! Zijn leven begon in een stal, tussen de dieren. Een tijd lang had hij geen vaste woon- en verblijfplaats, maar was Hij afhankelijk van de goedheid en gastvrijheid van anderen. Jezus is gekomen om een voorbeeld te zijn voor mensen. Want door zich dienend op te stellen heeft Hij uiteindelijk de hoogste overwinning bereikt. Dát is Kerst, mis het niet!

Vanuit die gedachte houdt de Vrije Evangelische Gemeente (VEG) op zaterdag 21 december, vanaf 16:30 uur tot 19:30 uur een kerstfeestviering inclusief maaltijd waarvoor tweehonderdvijftig buurtbewoners uit de Dieze persoonlijk worden uitgenodigd. Hoofdonderdeel is de maaltijd, die bestaat uit een zeer gevarieerd en overheerlijk koud en warm kerstbuffet.

Kapel VEG 2010

Rondom de maaltijd zijn er kerstliederen, het ontsteken van de kaarsen als vlammen van hoop, het oude geboorteverhaal en een vrij kerstverhaal. Er is solozang van Gerton Woudt en een verhaal over HOOP wat uit het leven gegrepen is. Hoop is ook het thema van deze kerstviering. Tijdens deze viering wordt het vredesvuur van Bethlehem (ontstoken in de geboortekerk in Bethlehem) gebracht dat dag en nacht zal blijven branden tot en met kerst.

Kerstnachtdienst hartverwarmend
Wie op kerstavond alleen zit, kan vanaf 21:00 uur terecht in de Kapel. Van daaruit kan men aansluiten bij de kerstnachtdienst die om 22:30 uur begint bij buurtboerderij De Ramshorst. Die dienst heeft als thema: Hartverwarmend. Na de kerstnachtdienst is er in de verwarmde Kapel warme chocolademelk en Glühwein voor iedereen.

Kerstnacht VEG 2010

Kerstochtend
De Vrije Evangelische Gemeente opent ook dit jaar weer op kerstochtend vanaf 10:00 uur haar deuren voor een ieder die meer wil horen.

Iedere zondag een beetje kerst
Bovendien houdt de Vrije Evangelische Gemeente in Zwolle iedere zondag diensten voor een ieder die meer wil horen, voelen en ervaren. Weet jezelf welkom bij de Heer, weet jezelf welkom in de Kapel, weet jezelf welkom bij één van de vele (kerstfeest)diensten in Zwolle. Hij kwam ook voor jou! Zoek Hem eens op… Hij wacht op je.

Kijk op www.vegzwolle.nl voor informatie over alle diensten van de Vrije Evangelische Gemeente aan Hogenkampsweg 25 in Zwolle.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2013/12/08/veg-organiseert-diverse-kerstactiviteiten-in-dieze/16536/