Focus verwendag zorgt voor blije gezichten

Focus verwendag Vlasakkers 2013 TnWil je een nieuwe coupe voor kerstdagen of even lekker ontspannen uit de dagelijkse sleur? Het kan allemaal voor een prikje op de Focus verwendag. Stichting Focus organiseert de verwendag twee keer per jaar vlak voor de feestdagen, meestal net voor Kerst en Pasen. Op maandag 9 december is de Focus verwendag voor het eerst in wijkcentrum de Vlasakkers.

Rond tien uur loopt de Vlasakkers aardig vol en alle bezoekers worden ontvangen met een gratis kopje koffie. Vanaf kwart voor elf kunnen mensen zich opgeven voor de behandeling die zij willen ondergaan. Ze kunnen kiezen uit voetreflexmassage, massagereflex, tafel- en stoelmassage of een bezoekje aan de kapper. Er is ook vraag naar een pedicure, maar die is er deze dag niet bij.

Bezoekers worden ‘s ochtends ingepland over de hele dag, die van elf tot vier uur duurt. Dat is handig want als je pas om drie naar de kapper of één van de masseuses wilt hoef je niet de hele dag te wachten. Je kunt tussendoor rustig iets anders gaan doen, jouw afspraak staat vast.

Om elf uur beginnen de verwennerijen dan echt, Carola Bouman start met haar eerste stoelmassage. Carola treft het, haar eerst klant is een oude bekende van haar uit ‘het oude Hedon’. Na de massage heb ik de vrouw naar haar ervaring gevraagd: “Bij het plaatsnemen op de stoel valt er al een last van je af. Ik ken Carola van vroeger en dat geeft natuurlijk een vertrouwd gevoel, maar ze masseert ook heel goed. Een echte aanrader, maar het is misschien beter als we in een aparte ruimte zitten. De drukte om je heen leidt wel erg snel af.”

Focus verwendag Vlasakkers 2013-12-09-01

De meeste afspraken worden bij de twee kappers van Hairtoday gemaakt. Voor slechts vier euro heb je met een nieuw kapsel, goedkoper kun jij je niet laten knippen door een professionele kapper. Ondanks de drukte hebben ze alle aandacht voor je en is er op de kappersstoel tijd voor een gezellig gesprek. Veel lachende gezichten zijn er te zien in de spiegel van de kapper en iedereen is tevreden met het resultaat.

Focus verwendag Vlasakkers 2013-12-09-14

In de kleinere zaal van de Vlasakkers staat een bed opgesteld, daar geeft Francis Heideveld voetreflexmassage. Deze behandeling kan mensen met gezondheidsklachten helpen, onze voeten hebben overal drukpunten die bepaalde lichaamsdelen en organen stimuleren. Een goede en regelmatige massage van jouw voeten kunnen jouw klachten gunstig beïnvloeden.

Focus verwendag Vlasakkers 2013-12-09-04

In het jeugdhonk vind je Alice van de Berg, zij geeft een volledige ontspanningsmassage. Bij een behandeling van Alice voel jij de spanning en stress van je afglijden. Na afloop van deze massage voel jij  je niet alleen ontspannen, maar ook fit en vol energie. Je ziet de mensen gewoon groeien.

Focus verwendag Vlasakkers 2013-12-09-13

Rond half een gaan alle medewerkers lunchen, een mooie tijd om afscheid te nemen. Voor zover ik het kan inschatten is het voor Focus een geslaagde verwendag geworden, waarbij veel mensen met een blij gezicht naar huis zijn gegaan.

Focus verwendag Vlasakkers 2013-12-09-06

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2013/12/11/focus-verwendag-zorgt-voor-blije-gezichten/16570/