Veel creativiteit op winterfair Vlasakkers

Winterfair Vlasakkers 2013 TnRondom de Vlasakkers werd zaterdag 14 december een winterfair gehouden. Een kleine maar knusse winterfair in de Indische Buurt, waar op verschillende kraampjes producten van creatieve buurtbewoners zijn te zien.

Heel mooie kransen van verschillende gekleurde kerstballen, met zilver gedecoreerde kaarsenhouders, een pakketje van een kerstkleed met servetten, gevouwen in een botervlootje. De maakster ervan gaf, samen met haar zus, tekst en uitleg over hoe het allemaal gemaakt was.

In een ander standje waren kransen te zien die op het eerste gezicht uit veertjes leken te bestaan. Bij nadere beschouwing bleken ze echter van plastic zakjes te zijn gemaakt. “Een uit de hand gelopen hobby” volgens de ontwerpster.

Winterfair Vlasakkers 2013-12-14-016

Zeer opvallend was de omvang van de aanwezige Kerstman. Hij was zo vriendelijk een verklaring te geven voor zijn dikte. Zijn pak kon worden opgeblazen als een ballon! Het bracht een vrolijke noot in het geheel.

Winterfair Vlasakkers 2013-12-14-001

Tebbe, de beheerder van de Vlasweide, gaf een demonstratie met zijn kerkuil. Het uiltje zat rustig op zijn arm en keek met pientere oogjes rond.

Winterfair Vlasakkers 2013-12-14-020

Ook aan de inwendige mens was gedacht. Er was erwtensoep, warme worst, glühwein, koffie en chocolademelk. Kinderen uit de buurt konden marshmallows bakken op de vuurkorven. Je kon zelfs oliebollen proeven en bestellen voor een vriendenprijsje. De oliebollen worden oudjaarsdag gebakken en de opbrengst gaat naar een goed doel, het aanleggen van een nieuwe speelplek op de pleintjes van de Sumatrastraat.

Winterfair Vlasakkers 2013-12-14-018

Dit alles werd begeleid door welluidende muziek, wat de gezelligheid verhoogde. Met een door de Kerstman gepresenteerd Rad van Fortuin waren leuke prijsjes te winnen. Ook dat viel goed in de smaak. Al met al was het een leuke winterfair en hopelijk voor herhaling vatbaar.

Winterfair Vlasakkers 2013-12-14-033

Meer foto’s van de winterfair bij de Vlasakkers staan op onze Facebookpagina.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2013/12/16/veel-creativiteit-op-winterfair-vlasakkers/16629/