Kerstmarkt is buurtfeestje

Kerstmarkt Dieze-Oost TnDe kerstmarkt aan het Simon van Slingelandtplein is nauwelijks een kerstmarkt te noemen. Er zijn drie kraampjes en om half vijf is in één van die drie de soep al op. Wijkwethouder Nelleke Vedelaar is met vakantie en het aantal vrijwilligers en professionals overtreft het aantal bezoekers. Is het een sof? Nee, dat niet. Zet een aantal Diezerpoorters om een kampvuur, schenk een glas en hef een lied aan en de kerststemming zit er in.

Wethouder Erik Dannenberg heeft een klein publiek wanneer hij met het officiële gedeelte begint. Veel Diezerpoorters zijn waarschijnlijk nog aan het werk. Dannenberg neemt de honneurs waar voor Nelleke Vedelaar en zegt het altijd fijn te vinden in Dieze te zijn. Hij bedankt de initiatiefnemers en roemt de vele renovatieprojecten in Dieze-Oost. Ondertussen zetten de schaapjes in het provisorische kerstweitje het op een blèren en even later klinkt het “Ho, ho, ho!” van de Kerstman. De kerstmarkt die geen kerstmarkt is, is geopend.

Behalve de Kerstman die overal zijn vrolijke kerstbelletje luidt, lopen er spelers van het wijktheater van Sjoeke-Marije Wallendal rond. Spontaan spreken ze aanwezigen aan en brengen ze leven in de brouwerij. Kinderen zitten in de knutselhoek achter een beker chocolademelk. Met de vuurkorven en feestverlichting die door de tenten slingert, oogt het als een echt feest. Met een beetje sneeuw erbij zou het perfect zijn geweest.

Hieronder volgt een kleine impressie van de kerstmarkt Dieze-Oost, alle foto’s van Cobie Uiterwijk zijn te bekijken in onze fotoreportage.

Kerstmarkt Dieze-Oost 2013-12-18-017sKerstmarkt Dieze-Oost 2013-12-18-061sKerstmarkt Dieze-Oost 2013-12-18-065sKerstmarkt Dieze-Oost 2013-12-18-073sKerstmarkt Dieze-Oost 2013-12-18-102sKerstmarkt Dieze-Oost 2013-12-18-153s

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2013/12/20/kerstmarkt-is-buurtfeestje/16663/

4 reacties

Naar het reactie formulier

  • Vrijwilliger on 20 december 2013 at 10:08

  Als ik bovenstaande tekst zo lees, klinkt het net alsof het geen leuke kerstmarkt was..
  Het mag dan geen grote markt zijn geweest, maar het was best gezellig!
  De kinderen hebben zich prima vermaakt met het knutselen, het leuke springkussen (waar ik niets over lees en waar helaas geen foto van is) en de dieren in de dierenweide (op de foto zie je overigens GEITEN.. die waren er ook).
  Het mag dan ietwat frisjes zijn geweest in de wind, maar de sfeer was prima!
  Erg leuk en zeker voor herhaling vatbaar!

  Jammer dat er zo’n negatieve tekst staat.. de foto’s geven een hele andere indruk!
  Gelukkig zeggen foto’s meer dan woorden.

  • Snertliefhebber on 20 december 2013 at 11:28

  Jammer voor u dat de erwtensoep om half vijf op was, maar de ‘kerstmarkt’ is ook om drie uur begonnen. Geeft wel aan hoe de soep in de smaak viel en hoe groot de opkomst was. Ik vind dat u met uw berichtje de organisatie en de buurtbewoners erg tekort doet. Zij hebben zich dagen ingezet om er een gezellige middag van te maken en wat mij betreft is die missie goed geslaagd.

  • Frank on 21 december 2013 at 13:24

  Jammer dat er in het artikel niks over de vrijwilligers wordt gezegd.
  Een groep van zo’n 15 vrijwilligers heeft, na weken van voorbereiding, de kerstmarkt georganiseerd. Ze zijn hier hartstikke druk mee geweest.
  Van het wijktheater tot de chocolademelk, van het rad van fortuin tot de woorden van de wethouder; ik vond dat alles mooi in elkaar over liep. Bovendien heb ik alleen maar tevreden en enthousiaste reacties gehoord.

  Ps. onder aan het artikel staat een link. Als je daar op klikt, dan kom je ook enkele foto’s van kinderen op het springkussen tegen.

  • ronn on 24 december 2013 at 05:56

  Toch een eerlijk geschreven stuk niks mis mee.
  Wat moet ze dan schrijven als iedereen het maar naar ze zin heeft gehad daar gaat het toch om.
  This gewoon moeilijk zo iets op te zetten in de Dieze was van 15:00 tot 17.30 of zo iets toch.
  Ja er was springkussen en YVC had hunne panna ding staan.
  Maar als nog Fijne kerst en Happy 2014
  Ronn Connectingarts

Reacties zijn uitgeschakeld.