Nijhuis blijft na renovatie bij Openbaar Belang

Renovatie Riouwatraat TnDe renovatie in de Indische Buurt stopt twee weken, tot 6 januari 2014 worden alle isolatie- en onderhoudswerkzaamheden stilgelegd. Een tijdelijke onderbreking zodat alle bewoners rustig Kerst en Nieuwjaar kunnen vieren. Medewerkers van Nijhuis Bouw B.V. en Openbaar Belang brengen persoonlijk een kerststol en wensen alle huurders prettige feestdagen en een gelukkig en energiezuinig 2014.

De renovatie startte in de Riouwstraat. Steigers, ladders, cementklodders, wc-potten, sommige aan scherven en overal geparkeerde werkbusjes en containers in de straten. De Indische Buurt barst dit keer letterlijk uit haar voegen van de bedrijvigheid.

Aannemer Nijhuis zorgt ervoor dat die voegen weer strak gevuld worden, plaatst nieuwe toiletpotten en keukenblokken. Huis voor huis, blok voor blok en straat voor straat wordt ieder huis van binnen en van buiten opgeknapt en geïsoleerd.

Huurders van Openbaar Belang in de Borneostraat zitten er met de feestdagen weer netjes bij. Eén van de bewoonsters doet lachend de deur open met de mededeling dat ze nu in de zooi zit. Haar oude toiletpot ligt aan barrels op de stoep. “Nee, ik maak geen gebruik van de ‘pauzewoning’. Wanneer ik naar de wc moet dan kan ik bij schuin tegenover terecht. Daar woont de zoon van mijn vriendin.” Ondanks dat ze in de zooi zit klaagt ze niet. Ze is veel te blij dat de woning goed geïsoleerd wordt en wijst op de muur rechts van haar in de woonkamer. “We wonen op een hoek en die muur is vreselijk koud, niet tegenaan te stoken.”

De renovatietrein komt voor de kerstvakantie tot de Bankastraat

De renovatietrein komt voor de kerstvakantie tot de Bankastraat

De huurders in Java- en Sumatrastraat zullen moeten wachten tot na de jaarwisseling. Zij zijn in januari aan de beurt. Wanneer alles op schema blijft is de hele buurt klaar voor de WK begint. “Ik zit vooral te wachten op de warmte,” zegt John. Ook hij zegt niet tegen de kou aan te kunnen stoken, maar heeft het dan over een steenkoude vloer. En John is erg opgelucht dat het aanbrengen van isolatie op de zolder in twee keer gedaan kan worden. “Eerst alles op de ene helft stapelen en daarna de andere helft. Ik moet daar toch op zoek gaan naar de kerstspullen.”

Inloopwoning aan de Javastraat 16, v.l.n.r. John Rossewij (bewoner), Antoine Wiggers (projectcoördinator) en Frank van Munster (uitvoerder)

V.l.n.r. John Rossewij (bewoner), Antoine Wiggers (projectcoördinator) en Frank van Munster (uitvoerder) tijdens de keuze van de materialen in de inloopwoning aan de Javastraat 16

Pleintjes Sumatrastraat
Voor bouwbedrijf Nijhuis betekent het afronden van de renovatie niet dat de klus geklaard is. Ook na volgend voorjaar zal Nijhuis voor de woningstichting onderhoudswerkzaamheden blijven verrichten. Bovendien helpen ze mee met de aanleg van het buitengebeuren in de wijk, waaronder het realiseren van een speelplek voor de allerkleinsten. Bewoners zijn bezig met de herinrichting van de pleintjes aan de Sumatrastraat tussen de Riouwstraat en de Bankastraat. Ze gaan zelf metselen, Nijhuis levert de vakkennis en de materialen. Als alles klaar is staat de gemeente de pleintjes ter adoptie af aan de buurt, die de pleintjes dan zelf onderhouden.

Schets pleintjes Sumatrastraat, de speelplek komt aan de kant van de Borneostraat

Laatste schets pleintjes Sumatrastraat, de nieuwe speelplek komt aan de kant van de Borneostraat (linker pleintje)

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2013/12/21/nijhuis-blijft-na-renovatie-bij-openbaar-belang/16822/