Henk Heideveld geeft Dieze zijn stadspoort terug

Diezerpoort TnIn Dieze en de Indische buurt zijn al diverse muurdecoraties van verschilde kunstenaars te zien. Henk Heideveld maakte begin december een fraaie muurschildering op de Stilohal aan de Van Wevelinkhovenstraat in Dieze-Oost. Het kunstwerk heet ‘De skyline van Zwolle door de eeuwen heen’.

Henk Heideveld is benaderd door de eigenaar van het gebouw Johan van Dam, die het pand verhuurt aan de restauranthouder. Het was beide heren een doorn in het oog dat sinds het afbreken van het gebouwtje bij de benzinepomp een muur zichtbaar werd vol met losse stukjes graffiti. Van Dam vroeg de kunstenaar een aantal schetsontwerpen te maken, waarvan de heren er één uitkozen.

Henk heeft de muur drie maal met een onderkleur geschilderd om de graffiti te bedekken. Daarna schildert hij met de kwast ‘De skyline van Zwolle door de eeuwen heen’. Het werk is nog niet helemaal klaar, met witte verf moet de ‘finishing touch’ worden toegevoegd. Ook komen onder de objecten nog de namen te staan, zodat iedereen kan zien welke historische en hedendaagse gebouwen er op staan.

Muurschildering Stilohal 2013-12-03

De Sassenpoort krijgt zijn plek in de skyline van Henk Heideveld

Zwollenaren herkennen van links naar rechts de afgebroken Diezerpoort, de voormalige toren van de Sint Michaëlskerk aan de Grote Markt, de Peperbus of Onze Lieve Vrouwetoren, Museum De Fundatie met de wolk, de Sassenpoort en helemaal rechts de voormalige Kamperpoort.

Muurschildering Stilohal 2013-12-22-01Muurschildering Stilohal 2013-12-22-02

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2013/12/24/henk-heideveld-geeft-dieze-zijn-stadspoort-terug/16863/