Hou rekening met de dieren tijdens afsteken vuurwerk

Ramshorst schuurDe voorbereiding voor de winter is bij dierenweide “De Ramshorst” alweer volop aan de gang. De afgelopen tijd is er druk geharkt. Er lagen genoeg bladeren in de velden om wel tientallen aanhangers mee te vullen. 

Rond oud en nieuw zullen alle dieren in de nachtelijke uren binnen of op het erf zijn, inclusief de ganzen en eenden. Dit natuurlijk om overlast van vuurwerk tegen te gaan. Overdag zullen ze gewoon buiten staan. Houdt u alstublieft rekening met onze dieren tijdens het afsteken van vuurwerk.

Ook voor veel huisdieren is de jaarwisseling geen pretje. Vooral voor honden en katten is vuurwerk een Vuurwerk en hondenangstaanjagend verschijnsel. Ze begrijpen er niets van en worden erg bang, ze lopen in paniek weg van het lawaai en de felle lichtflitsen. Zo raken ze gewond of kunnen ze de weg kwijtraken.

Houd uw huisdieren daarom binnen zodra het donker wordt en sluit deuren en ramen, maar ook het kattenluikje, goed af. Laat het licht aan en de radio of televisie spelen zodat het ergste lawaai en de flitsen van het vuurwerk gemaskeerd worden.

Geef uw beestjes de gelegenheid zich terug te trekken in een voor hen bekende ruimte in huis. Laat bange dieren niet bij dieren die (nog) niet bang zijn of bij mensen die zelf angst hebben voor vuurwerk. De kans is groot dat ze die angst overnemen.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2013/12/28/hou-rekening-met-de-dieren-tijdens-afsteken-vuurwerk-2/16880/