Kerstbomen inzamelactie start vrijdag 3 januari

Kerstbomen inzamelen TnDe inzamelingsactie van kerstbomen gaat vrijdagmiddag 3 januari 2014 van start. Onder de naam “Oude bomen vangen veel winst!” kunnen kinderen tot en met 15 jaar kerstbomen inleveren. Voor iedere ingeleverde boom ontvangen ze 20 eurocent én een stempel op de stempelkaart. Met een volle stempelkaart (tien stempels) mogen kinderen gratis zwemmen in Zwembad De Vrolijkheid.

Met de inzameling voorkomt de gemeente, samen met de ROVA, dat de bomen na gebruik op straat worden verbrand of als zwerfvuil in de Zwolse wijken terechtkomen. De ingezamelde bomen worden versnipperd en verwerkt tot compost voor openbare groenvoorzieningen in de stad.

In Dieze is het inzamelpunt bij het gebouw van postduivenvereniging ‘de Luchtbode’ aan de Ruusbroecstraat (tegenover Park Hogenkamp). Vanaf 13:00 uur tot 16:00 uur kunnen de bomen hier naar toe worden gebracht. De tweede dag van de inzamelactie is woensdag 8 januari 2014.

Inzamelpunten rondom Diezerpoort:

  • Aa-landen
    Rijnlaan bij de Aldi en Maaslaan, hoek Beulakerwiede
  • Holtenbroek
    Omgeving wijkcentrum Holtenbroek
  • Wipstrik
    Herfterplein

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2013/12/29/kerstbomen-inzamelactie-start-vrijdag-3-januari/16923/