VEG houdt jeugddienst met thema ‘En het was goed’

VEG Kapel TnDe Vrije Evangelische Gemeente Zwolle (VEG) houdt elke tweede zondag van de maand een jeugddienst. Thema, accenten, woordgebruik en de muziekkeuze zijn in deze speciale dienst afgestemd op jongeren.

Op zondag 12 januari, zo aan het begin van het nieuwe jaar, gaat het in de jeugddienst over ‘Hét begin’. Geen ‘kip en het ei’ verhaal, geen welles/nietes rondom de schepping versus de evolutie theorie, maar het scheppingsverhaal met andere ogen gelezen. Voorganger is Henk van Dam en muzikale medewerking komt van D-Vote uit Zwolle. De dienst begint om 10:00 uur en wordt gehouden in de kapel aan de Hogenkampsweg 25 in Dieze-Oost.

Het was vroeger als vanzelfsprekend om klakkeloos aan te nemen dat wat in de Bijbel stond letterlijk voor ‘waar’ aangenomen kon worden. Deed je dat niet, dan werd dat gezien als ‘godslastering’ of ‘ongeloof’. Tegenwoordig staan de evolutietheorie en het scheppingsverhaal steeds vaker naast elkaar dan tegenover elkaar. Immers, het één hoeft het ander toch niet uit te sluiten?

Als de wetenschap vraagtekens zet bij het scheppingsverhaal zoals dat in de Bijbel staat opgetekend, is het dan niet beter om hierover in gesprek te gaan? God heeft ons verstand gegeven om zelf na te denken en te onderzoeken. Daartoe worden we ook aangemoedigd. In Handelingen 17:11 staat immers ook: ze luisterden vol belangstelling naar de verkondiging van het evangelie en bestudeerden dagelijks de Schriften om te zien of het inderdaad waar was wat er werd gezegd.

Henk van Dam is voorganger in deze dienst

Henk van Dam is voorganger in deze dienst

Vanuit dat perspectief zal er een interactieve discussie plaatsvinden over het dilemma schepping/evolutie. Er is een filmpje voor de kinderen over het verhaal van het begin en drie generaties lezen het scheppingsverhaal. Genesis 1 anders: hoe lees je dit verhaal?

Tussendoor zijn er optredens van D-Vote. U bent van harte uitgenodigd om deze jeugddienst bij te wonen. Hopelijk bent u het na afloop dan wel eens met het thema van de overdenking: het was goed.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/01/05/veg-houdt-jeugddienst-met-thema-en-het-was-goed/16971/