The Young Ones presenteert: ‘Hardkoor Mannenkoor’

Hardkoor Mannenkoor TnThe Young Ones start een nog niet eerder uitgevoerd experiment; het oprichten van een mannenkoor met de titel ‘Hardkoor Mannenkoor’! Een mannenkoor anno 2014, met rapper en woordkunstenaar Typhoon en zanger Tim van Esch, onder leiding van componist en dirigent Paul Maaswinkel.

Je denkt misschien dat mannenkoren saai en stoffig zijn, maar niet Hardkoor Mannenkoor! Wat? Ja, een mannenkoor…  Als je nu denkt: ‘Dit is niks voor mij.’ Dan is het juist iets voor jou! Durf jij met ons het experiment aan? Schrijf je dan nu in of kijk eerst op www.theateryoungones.nl, daar kun je ook de trailer van Hardkoor Mannenkoor bekijken.

KOM VAN DIE BANK, WE HEBBEN JE NODIG!
The Young Ones is op zoek naar jou, je buurman, je leraar, je vader, je zoon en je vrienden voor dit ultieme experiment. Ben je man, houd je van muziek/zingen en ben je tussen de 12 en 50 jaar? Doe auditie op donderdag 13 februari voor het Hardkoor Mannenkoor!

Één mannenkoor met maximaal vijftig koorleden, tien repetities en een groots optreden (Nationaal Mannenkoren Gala in Theater de Spiegel eind april 2014). Laat met Hardkoor Mannenkoor zien dat mannenkoren zeker tof zijn!

DEELNAME IS GRATIS!

Mannenkoor The Young Ones

Achtergrondinformatie
De Koninklijke Nederlandse Zangers Vereniging (KNZV, de ‘bond voor mannenkoren’) bestaat 160 jaar en zal dit groots en uitgebreid vieren op 24 en 25 april a.s. in De Spiegel Theater te Zwolle. De mannenkoren bestaan uit koorleden van 50 jaar en ouder en houdt zich momenteel niet bezig met verjonging. Daarbij vragen zij zich af of jongeren en mannen zich aan zouden sluiten bij een mannenkoor. Is dat nog wel van deze tijd? The Young Ones gaat graag dit experiment aan en gelooft dat deze kan slagen. Maar daar hebben we jou voor nodig!
Hardkoor Mannenkoor wordt mogelijk gemaakt door KNVZ en Provincie Overijssel.

De mannen
Tim van Esch maakt muziek en bezingt de zalen en festival-weides van Paradiso tot aan Hedon Zwolle en van Pinkpop tot Lowlands. Met een bak podiumervaring en een dijk van een stem wil hij een onvergetelijk experiment aangaan met het hardkoor mannenkoor!

Woordkunstenaar en rapper Typhoon (Glenn de Randamie) is niet meer weg te denken uit de Zwolse, maar ook de Nederlandse muziekscene. Van optreden voor het koningspaar tot aan het oprichten van een Mannenkoor. Typhoon is er klaar voor om dit experiment samen met The Young Ones naar een hoger level te tillen. Hardkoor Mannenkoor say what!?

Paul Maaswinkel is alweer een aantal jaren de vaste componist bij The Young Ones. Hij componeert voorstellingsmuziek, dirigeert grote groepen spelers, lanceerde complete bands en kan zo ongeveer alles dat met muziek te maken heeft. Daarnaast is Paul met zijn muziekformatie ‘The Junction’ nu te zien in het voorprogramma van The Handsome Poets. Kortom, geen Hardkoor Mannenkoor zonder Paul!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/02/05/the-young-ones-presenteert-hardkoor-mannenkoor/17299/