Swollwacht scoort goed in stemwijzer

Stemwijzer DiezerpoortNadat de eerste honderd deelnemers aan de kieswijzer een stemadvies hebben ontvangen, blijkt dat Swollwacht het meest wordt geadviseerd. De lokale Zwolse partij wordt in 23% van de gevallen aangeraden. OPA staat met 17% op de tweede plaats.

De SP werd slechts in een geval genoemd in het stemadvies. Ook de ChristenUnie blijft met 3% achter, net als de VVD dat vier keer werd geadviseerd.

Uit de stellingen op de stemwijzer blijkt dat bijna 40% van de deelnemers vindt dat de gemeente Zwolle ervoor moet zorgen dat het Winkelgebied Dieze-Centrum niet verder verloedert. Een kwart van de deelnemers geeft aan dit zeer belangrijk te vinden.

Het idee om nachthoreca in Dieze-Oost toe te staan wordt door een overgrote meerderheid van de deelnemers van de kieswijzer afgewezen.

Deelnemen aan de stemwijzer kan nog tot en met 19 maart, de dag waarop de gemeenteraadsverkiezingen plaatsvinden. Kijk op: www.diezerpoorter.nl/kieswijzer

Stemwijzer Diezerpoort

Stemadviezen tot en met 11 februari 2014.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/02/12/swollwacht-scoort-goed-in-stemwijzer/17364/