Icare schuift aan bij Resto van Harte in Zwolle

Icare schuift aan web TNOp 4 en 5 februari zijn bij Resto VanHarte Zwolle diners met het thema ‘Beste Zorg in de Buurt’ georganiseerd. Thuiszorgorganisatie Icare was één van deelnemers. Wijkverpleegkundigen Inge Sieljes en Nicole Kuiper van Icare gaven informatie over thuiszorg en beantwoordden vragen van buurtbewoners.

Nicole Kuiper: “Tijdens het diner hebben we de mensen kunnen informeren over praktische zaken als: Waarvoor kun je allemaal bij de thuiszorg terecht? Hoe vraag je een indicatie aan? Wie zijn de verwijzers en met wie werkt de thuiszorg samen in de wijk? Er werd ook over de toekomst van de zorg gediscussieerd, bijvoorbeeld over de rol van vrijwilligers.

Icare schuift aan web ab1

Hoever reikt hun draagkracht en wat kun je wel en niet van vrijwilligers verlangen? We spraken met elkaar op een laagdrempelige manier over de zorg in de wijk. Het waren interessante bijeenkomsten met veel interactie tussen buurt en zorgverleners. Het is mooi dat je op deze manier vrijblijvend  met mensen in gesprek kunt gaan over de zorg in hun wijk.”

Meer informatie is te vinden via www.icare.nl.

Icare schuift aan web ab2

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/02/14/icare-schuift-aan-bij-resto-van-harte-in-zwolle/17403/