Pimp het Plein!

Simon van Slingelandtplein Impressie TnDe plannen rondom het Simon van Slingelandtplein krijgen vorm. Maar voordat dit gebeurt, gaat beeldend vormgever Amelieke van de Lavoir samen met wijkbewoners een kleurrijk kunstwerk realiseren op de ramen van ‘de Plint’.

Op de ramen worden op een kleurrijke, illustratieve de wensen van mensen uit de wijk weergegeven; de wensen van bewoners, maar ook van instanties en coöperaties: wat willen zij in de wijk? En wat willen jullie in de wijk, en op het plein in het bijzonder?

Tijdens de kerstmarkt en tijdens de bijeenkomst op 19 februari krijgen bewoners de mogelijkheid om aan te geven wat zij graag zouden zien in Dieze-Oost en op het Simon van Slingelandtplein.

Simon van Slingelandtplein impressie web ab

Van de Lavoir is aan de slag gegaan met deze ideeën, en heeft er een mooi, sprekend, visueel geheel van gemaakt. Nu moet dit uiteraard nog uitgevoerd worden, en daar is jullie  hulp bij nodig! Van 17 maart tot en met 21 maart gaat van de Lavoir met een groep enthousiaste, creatieve bewoners aan de slag om het kunstwerk uit te voeren. Op vrijdag 21 maart wordt het werk opgeleverd, en met een feestelijke gelegenheid ‘gepresenteerd’.

Wil je ook meewerken aan de uitvoering van dit grootse raamkunstwerk? Ervaring met kunst is niet nodig, iedereen vanaf 12 jaar die enthousiast is, en die een stift vast kan houden is welkom!

Je kunt je opgeven door een mailtje te sturen naar info@amelieke.com. Tevens kun je het proces volgen op www.pimphetplein.wordpress.com

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/02/15/pimp-het-plein/17410/