Zwolle start aanleg vrijliggend fietspad in Het Noorden

Burgemeester Roelenweg TnDe gemeente Zwolle start op maandag 10 maart aanstaande met de aanleg van het vrijliggend tweerichtingenfietspad aan de zuidzijde van de Burgemeester Roelenweg en aan de westzijde van de Pannekoekendijk, vanaf de rotonde Roelenweg/Schuttevaerkade tot aan de kruising Pannekoekendijk/Katerdijk.

In opdracht van de gemeente realiseert aannemer Schagen het nieuwe dubbelzijdig fietspad in de eerste reconstructiefase. Vanwege de werkzaamheden worden fietsers vanuit Holtenbroek/Stadshagen richting het centrum van 10 maart tot half april 2014 omgeleid via de Katerdijk of Schuttevaerkade.

De afgelopen weken zijn de voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd om op 10 maart te kunnen starten met de uitvoering van de eerste werkfasering. Het werk van de eerste werkfasering bestaat uit: het kappen van bomen, het opbreken van het huidige voetpad, het aanleggen van het vrijliggend tweerichtingenfietspad en het aanpassingen uitvoeren aan de Hofvlietbrug.

Bij het plannen van de verschillende werkzaamheden kijkt het bereikbaarheidsteam van de gemeente Zwolle altijd hoe goede routealternatieven aan de voetganger, fietser, automobilist en de openbaar vervoer gebruiker gegeven kunnen worden. Hiervoor heeft het team de hele stad in het vizier. Vanaf de snelweg krijgt de automobilist al informatie over de snelste route richting het centrum. Verkeersregelaars worden ingezet om opstoppingen en onveilige situaties te voorkomen. Zodat het verkeer in binnen- en buitenring tijdens de spits blijft doorstromen, worden de bruggen in de Hofvlietbrug en Holtenbroekerbrug minder vaak bediend.

Burg Roelenweg 2014-03-07-02

Verkeersmaatregelen
Vanwege de wegwerkzaamheden wordt de westzijde fietspad op de Pannekoekendijk richting het centrum, tussen de rotonde Roelenweg/Schuttevaerkade en de kruising Pannekoekendijk/Katerdijk, van 10 maart tot half april 2014 afgesloten. In deze periode wordt tevens de rechtsaf strook vanaf de Hofvlietbrug richting de Katerdijk voor automobilisten afgesloten. Fietsers vanuit Holtenbroek en Stadshagen richting het centrum worden gedurende de genoemde periode omgeleid via de Katerdijk of Schuttevaerkade. Automobilisten richting de Katerdijk en A28-Amersfoort, komend vanaf de rotonde Roelenweg/Schuttevaerkade, worden omgeleid via de Holtenbroekerbrug.

De Omleidingsroute van maart tot medio april 2014

De Omleidingsroute van maart tot medio april 2014

Door de aanleg van het vrijliggend tweerichtingenfietspad hebben fietsers uit Holtenbroek en Stadshagen een snelle en directe verbinding naar de binnenstad. Een vrijliggend fietspad geeft bovendien meer comfort dan de huidige fietsstroken langs de weg. De verkeersveiligheid rond en op- en afritten van de A28 wordt door de aanleg van het nieuwe fietspad verbeterd omdat fietsers straks niet meer de op- en afritten van de A28 hoeven te kruisen. Doordat het huidige fietspad aan de noordzijde van de Roelenweg bij de nieuwe inrichting verdwijnt, stroomt het autoverkeer vanaf en richting de A28 veel beter door. Op de projectwebsite www.zwolle.nl/roelenweg vindt u meer informatie over de plannen en uitvoering van ‘Reconstructie stadsentree Burgemeester Roelenweg’.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/03/07/zwolle-start-aanleg-vrijliggend-fietspad-in-het-noorden/17705/