Huis van Vriendschap opent deuren in Polletje

Huis van Vriendschap TnHet Huis van Vriendschap heeft onderdak gekregen in Polletje en dus doet de vereniging haar deuren open om te laten zien wat er zoal gebeurt of mogelijk is in de drie ruimtes van het nieuwe ontmoetingspunt aan de Ruusbroecstraat 205 in Dieze-Oost.

Er is een huiskamer waar mensen uit de buurt van harte welkom zijn om een kopje koffie te drinken. En hoewel het Huis nog niet officieel open is, kwamen er de afgelopen dagen al wel veel nieuwsgierigen een kijkje nemen, vertelt Sonja Visser, drijvende kracht achter Huis van Vriendschap. Zo heeft iemand er zich aangemeld die graag wil klussen en mensen wil helpen om allerhande moeilijkheden op bijvoorbeeld elektriciteitsgebied op te lossen.

Amelieke van de Lavoir

Amelieke van de Lavoir

Beeldend kunstenaar Amelieke van de Lavoir is woensdagavond 5 maart neergestreken om met liefhebbers verder te werken aan het project Pimp het Plein, het opknappen van het Simon van Slingelandtplein. En al deze activiteiten geven goed aan wat het Huis van Vriendschap beoogt; samen met elkaar werken aan een mooiere wijk. Sonja vertelt dat er een vroegere bewoner langskwam en zei dat ze Dieze-Oost zo saai vond en daarom was ze verhuisd, maar nu zou ze zijn gebleven.

Huis van Vriendschap inloopavond Polletje 2014-03-05-04

In het Polletje zijn meer organisaties gevestigd en zo wordt dat een broedplaats voor maatschappelijke dienstverlening. Maar er is ook een buitengebeuren, een groot stuk grond dat de gemeente ter beschikking heeft gesteld aan het Huis van Vriendschap. Het is de bedoeling dat er 29 maart bomen en struiken worden geplant door de buurtbewoners in het kader van de ‘Eetbare Wijk’. Dus struiken en bomen die iets opleveren zoals noten en die dus opgegeten kunnen worden.

Huis van Vriendschap inloopavond Polletje 2014-03-05-03

Hoe vaak is het open? Zeven dagen per week en Sonja denkt dit wel te kunnen met de groep van ongeveer twaalf mensen die er nu is. Maar meer vrijwilligers zijn welkom. Zij is blij dat de gemeente, Travers en deltaWonen deze ruimte aan de vereniging ter beschikking hebben gesteld. Ze hoopt met bijvoorbeeld de tuin aan de Mombaerstraat bij te kunnen dragen aan een fijn Dieze-Oost.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/03/08/huis-van-vriendschap-opent-deuren-in-polletje/17718/

1 reactie

    • sonja on 12 maart 2014 at 07:42

    dank je Els voor dit schrijven, nog een kleine aanvulling:
    het pand is afgeschreven, maar de nutskosten worden voor HVV betaald van een stukje koppengeld en de groene activiteiten door stukje subsidie eetbare wijk. Enne vrijwilligers zijn de mensen met een hart voor anderen. Niet alleen zeggers, maar doeners.

    Travers en Deltawonen zijn wel vrienden. We zijn heel blij met alles wat aan het ontstaan is.
    zie ook facebook huisvanvriendschap

Reacties zijn uitgeschakeld.