Kiezers opkomst in Diezerpoort kan nog alle kanten op!

Oosterkerk stemlokaal TN 1De landelijke prognose van een opkomst van 43% is in ieder geval bij één stembureau in Diezerpoort niet gehaald. “Bij het stembureau in de Bazuin aan de Jupiterstraat is halverwege de middag al de helft van alle geregistreerde kiezers binnen geweest om hun stem uit te brengen”, aldus een medewerker van het stembureau. Het gaat hier in ieder geval al om vierhonderd wijkbewoners die trouw stemmen.

“Ik stem omdat ik invloed wil hebben op het beleid van de gemeenteraad, ik ben nog wel een zwevende kiezer”, zegt een buurtbewoner bij het stembureau in de Oosterkerk in Bagijneweide.

Stemlokaal Oosterkerk 1

Bij het stembureau lopen kiezers in de ochtend al om en om naar binnen. Dat is bij het stembureau in de Esdoorn aan de Esdoornstraat iets minder het geval. “Tot nu toe is het redelijk rustig, maar positief is dat veel scholieren van het Cibap al gestemd hebben, het leeft dus wel”, aldus een medewerker van het stembureau.

Stemmen kan nog tot negen uur vanavond. Kiezers in Diezerpoort die nog twijfelen kunnen via onze kieswijzer hun voorkeur bepalen. Dat is inmiddels al door 500 wijkbewoners gedaan!

Jupiterstraat FB 1

De uitslag wordt vannacht na twaalf uur verwacht. Daarnaast kunnen geïnteresseerden naar de hal van het stadhuis aan het Grote Kerkplein 15 om de uitslagen te volgen.

Esdoorn FB 1Stemlokaal Oosterkerk 2

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/03/19/kiezers-opkomst-in-diezerpoort-kan-nog-alle-kanten-op/17870/