Kunstige Streken opent winkel in Dieze-Centrum

Kunstige Streken TnNa jaren voor diverse bedrijven en instanties te hebben gewerkt hebben wij, Anne-Elise Loonstra en Fred Krol, de keuze gemaakt het roer om te gooien en te gaan doen wat onze passie is door volledig te kiezen voor eigen visie en zelfstandigheid.

Na een overwogen zoektocht hebben we ons doel volledig voor ogen en een plek gevonden om deze te verwezenlijken. Ons pand aan de Thomas á Kempisstraat 85 staat nu aardig op zijn kop om er van te gaan maken wat wij willen. Ons streven is halverwege maart 2014 en uiterlijk 1 april open te gaan met de winkel.

Het tot nu toe gerealiseerde hebben we op eigen kracht gedaan. Om ons doel volledig te halen proberen we middelen aan te trekken om het geheel tot een perfect einde te brengen. Stichting Kunstige Streken is een leuke en gezellige winkel in de Thomas á Kempisstraat in Zwolle met als primair doel een dagbesteding en ontmoetingspunt en iedereen is bij ons welkom.

Onze winkel biedt leuke en originele artikelen voor in en om het huis. Deze artikelen worden in onze eigen werkplaats en atelier gemaakt door en met onze deelnemers. Ook als je niets wil kopen ben je welkom voor een kop koffie of thee, deze worden op eigen wijze aangeboden voor een kleine vergoeding door onze deelnemers.

Onze deelnemers zijn mensen die op één of andere manier buiten de ‘gewone’ maatschappij vallen en niet of nog niet aan een regulier arbeidsproces kunnen deelnemen en mensen die een nieuwe kans nodig hebben.

Kunstige Streken aan de Thomas á Kempisstraat 85 in Dieze-Centrum

Kunstige Streken aan de Thomas á Kempisstraat 85 in Dieze-Centrum

Wat kunnen wij onze deelnemers bieden:

  • Een plaats waarbij ze zich prettig, veilig en nuttig voelen
  • Begeleiding naar meer zelfstandigheid
  • Begeleiding naar een nieuwe toekomst

Waarom geen keuze voor doelgroepen?
In verband met de onduidelijke ontwikkelingen omtrent de WMO en de doelstelling binnen de gemeente Zwolle, is het volgens ons zeer belangrijk ons breed op te stellen. Er komen volgens ons door de wijzigingen de komende jaren veel mensen niet op de juiste plek en wij willen hen die mogelijkheden en begeleiding geven een juiste plek te vinden. Dat kan natuurlijk ook voor langere tijd bij ons zijn.

Onze samenwerking
Wij willen en zullen zeker met iedere instantie samenwerken, en hebben ook contact met diverse instanties om elke deelnemer dat te kunnen bieden dat voor hem of haar nodig is. Ons motto is: Iedereen mag zijn wie hij is.

Kunstige Streken is te volgen op Facebook Stichting Kunstige Streken of via Twitter @KunstigeStreken.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/03/23/kunstige-streken-opent-winkel-in-dieze-centrum/17949/