Etalages Simon van Slingelandtplein gepimpt !

Pimp het Plein1 TNHet is vrij rustig bij het Simon van Slingelandtplein op zaterdag 22 maart als kunstenaar Amelieke van de Lavoir om vier uur haar gepimpte etalages aan het plein toont voor een groep buurtbewoners en vrienden. De opening wordt kracht bijgezet door Carla de Boer, die special gedichten heeft geschreven voor ‘het nieuwe begin van het Simon van Slingelandtplein’.

Amelieke heeft met haar actie ‘Pimp het Plein’ in een week tijd samen met dertien vrijwilligers uit Dieze-Oost de etalages van Travers Welzijn, de Politie en Wijkservicepunt Oost beschildert in kleurrijke motieven. deltaWonen, SWZ en de gemeente financieren het project en Travers Welzijn heeft gefaciliteerd. Daarnaast kreeg ze op zaterdag hulp van vrijwilligers van NL Doet.

Pimp het plein 10

De tekeningen staan voor wensen die buurtbewoners tijdens bijeenkomsten over de toekomst van het Simon van Slingelandtplein aan Amelieke hebben kenbaar gemaakt. “Mensen willen bij het plein een bakkerij, horecavoorziening, een speelplek voor kinderen, een vuurplek en zelfs Chinese eenden zijn geopperd omdat deze van nature slakken eten! Het gaat er om dat er weer levendigheid op het plein komt, er is zoveel ruimte en het is mooi groen, de beschilderde etalages zijn dan ook nog maar het begin”, aldus Amelieke.

Pimp het plein 7

Daarnaast is gaat ze zelf aan de gang om de Plint, zoals de etalages genoemd worden, nog verder te perfectioneren. “Een kunstenaar ziet immers altijd verbetering”, grapt ze!

Amelieke schrijft zelf ook over haar project via pimphetplein.wordpress.com.

Pimp het plein 9

Pimp het plein 8

Pimp het plein 5

Pimp het plein 4Pimp het plein 3Pimp het plein 2

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/03/24/etalages-simon-van-slingelandtplein-gepimpt/17959/