Wimmie Bouma boekt succes met het Nederlands lied

Wimmie Bouma TnOp een willekeurige maandagavond dit voorjaar belt onze verslaggeefster Natascha Jannink aan bij zanger Wimmie Bouma. Enthousiast opent hij de deur en nodigt haar binnen in zijn huis in Dieze-West. Ze neemt plaats aan de eettafel en Wimmie biedt haar wat te drinken aan. Meteen begint hij vol passie te vertellen over zijn liefde voor het Nederlandse lied.

“Ik ben nu tien jaar bezig met muziek maken, sinds 2003. Het jaar 2012-2013 is echt mijn jaar geweest en 2014 ziet er veelbelovend uit; dat wordt ook een gigantisch goed jaar. Ik ga optreden op alle Mega Piratenfestijnen in Nederland en een theatertoer doen.”

“Na het carnaval komt mijn nieuwe single uit en eind mei mijn derde album. Verder ben ik net begonnen met een televisiedocumentaire in samenwerking met Willy Oosterhuis en Henri van Velzen. Deze vertelt het verhaal van mijn carrière, vanaf het begin tien jaar geleden tot nu. Het wordt in eerste instantie uitgezonden op TV Oost en alle andere lokale zenders. Mocht het goed aanslaan dan proberen we het bijvoorbeeld ook door NET5 uit te laten zenden”, aldus Wimmie.

Wimmie is geboren op 10 juli 1979 in Zwolle en woont al zijn hele leven in Dieze-West. “Ik ben een Dieze-man”, zegt Wimmie. Samen met zijn vrouw Angelique heeft hij twee zoontjes van zes en vier jaar oud, Jeremy en Kyano. Op zijn 16e is hij aan de slag gegaan als schilder en dit werk doet hij nog altijd met veel plezier. Wimmie is een echte familieman en gevoelsmens. Net als zijn vrouw is hij met Nederlandstalige muziek opgegroeid.

Wimmie Bouma is een Dieze-man

Wimmie Bouma is een Dieze-man!

Wimmie vertelt verder: “Tien jaar lang werkte ik keihard voor het succes wat ik nu heb. Ooit begon ik met zingen in cafés waar ik vaak kreeg te horen dat ik hier wat mee moest gaan doen. Mensen kwamen naar mij toe en zeiden dat hun haren recht overeind gingen staan van mijn optredens, hun reacties waren altijd positief. Uiteindelijk trok ik de stoute schoenen aan, kocht een geluidsinstallatie en ging ik het maar gewoon doen. Op een gegeven moment werd mijn single ‘De ring die jij draagt’ opgepikt door Jan Paparazzi die destijds werkte voor Radio NL. In 2013 koos het publiek deze plaat als nummer 1 in de Radio NL Top 1500. De bekendmaking hiervan was tijdens de afsluiting van het Mega Piratenfestijn, het Giga Piratenfestijn in Gelredome in Arnhem. Tien minuten voor mijn optreden kreeg ik dit te horen en mocht ik mijn single zingen voor 33.000 man. Dat gaf me echt een kick, het was zoiets aparts en mooi om mee te maken. Ik beleefde het in een roes. Voordat ik het wist, was het alweer voorbij en kreeg ik van alle artiesten felicitaties. Dit gebeuren betekende tevens mijn grote doorbraak. De single die hierop volgde, ‘Als jij het niet meer weet’ was een nog groter succes. Alles wat ik nu uitbreng is raak. Het begon als een uit de hand gelopen hobby maar ik kan er nu bijna mijn werk van maken. Wat ik nu heb bereikt, daar heb ik alleen maar van durven dromen.”

Het succes heeft Wimmie mede te danken aan zijn manager Henri van Velzen, die hem zijn platencontract bezorgde. Wimmie: “Hij heeft veel voor mij betekend. Ik heb altijd een motto in mijn hoofd en dat is ‘nummer 1 word je nooit alleen’. Ik heb een fantastisch team om mij heen en het publiek ben ik zeer dankbaar. Zij hebben het mij gegund. Ik denk altijd aan de woorden van mijn oma: ‘goed je best blijven doen’, dat heeft ook zeker meegeholpen. Alles wat nu nog op mijn pad komt, daar ga ik gewoon met volle teugen van genieten want voor je het weet is het voorbij. Ik hoop echt dat het succes nog lang mag duren. Het hoogst haalbare voor mij, optreden in het Gelredome, daarmee heb ik mijn doel eigenlijk al bereikt. Sinds dit optreden zijn alle ogen op mij gericht.

Het succes van ‘De ring die jij draagt’, dat ga ik denk ik echter nooit meer evenaren. Dat lied heeft zoveel impact gehad. Maar het mooiste vind ik, dat ik elk weekend mag zingen voor mensen. Dat is voor mij het belangrijkste!” Het zingen combineert Wimmie nog altijd met zijn werk als schilder. Het is een druk leven en hard werken. In het weekend, van vrijdags tot en met zondags is hij ‘s avonds weg. Hij vertelt: “Ik kan helaas niet zomaar een weekendje weg met mijn gezin. De vakanties moet ik een jaar van te voren inplannen. Ik heb wel besloten niet op te treden op feestdagen zoals oud & nieuw, die dagen wil ik echt bij mijn gezin zijn. Het afgelopen jaar ben ik zo vaak gebeld om op te treden op een feestdag, ik ben de tel kwijt. Ik heb één keer opgetreden met oudjaarsavond maar doe dat nooit meer.”

Wimmie Bouma 02

Wimmie toont zijn vele hits

Zijn hele leven woont Wimmie al in Dieze-West. Zijn ouders wonen bij hem om de hoek en ook drie tantes wonen in de buurt. Wimmie: “Ik ben echt een jongen van de straat. Vroeger heb ik hier mooie tijden beleefd. De voetbalvereniging Dieze-West is trouwens door mijn opa opgericht en na zijn overlijden overgenomen door mijn oom en tante. Zij spelen nu tweede klasse en daar ben ik best wel trots op. Ik blijf zitten waar ik zit in Dieze-West maar ik zou wel graag wat meer beleving in de wijk willen zien. Vroeger stond er een mooi clubhuis met twee grote pleinen.

Daar werd veel georganiseerd. Ik klom als klein jongetje altijd op het dak met chips en cola omdat ik nog te jong was om er naar binnen te mogen. Via de kleine raampjes gluurde ik er naar binnen. Helaas zijn deze pleintjes en het clubhuis er niet meer, alles is dicht gebouwd. Er is nu wel een ander clubgebouw gekomen maar daar wonen mensen boven, dan moet je al snel oppassen voor te veel lawaai. Een feestje houden ’s avonds zit er dus niet in. We moeten dus echt weer een mooi clubhuis zien te krijgen in Dieze-West. Het volkse moet weer terugkomen, dat mis ik hier wel een beetje. Gelukkig is de buurt verder wel hecht.”

Heeft Wimmie nog een laatste boodschap voor de lezers van wijkkrant Diezerpoorter? “Ik blijf mijn best doen in alles wat ik doe. En ik zal Zwolle altijd op de kaart blijven zetten!”

Speciaal voor de fans van Wimmie Bouma en voor de mensen die dit nummer niet kennen: ‘De ring die jij draagt’.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/03/25/wimmie-bouma-boekt-succes-met-het-nederlands-lied/17992/

1 reactie

    • Ineke. Pullen on 26 maart 2014 at 08:17

    Wimmie ga zo door. Je bent een goede zanger en een fijne sympatieke vent Zonder capsones

Reacties zijn uitgeschakeld.