Jongeren brengen Jeugdkrant Indische Buurt uit

Jeugdkrant Indische Buurt ugDe Indische Buurt heeft sinds kort haar eigen buurtkrant. De ‘Jeugdkrant Indische Buurt’ verschijnt regelmatig en wordt volledig door jongeren geschreven, samengesteld en opgemaakt. Pawita, Chelsea, Delinja, Latoya en Raylison zijn de redactieleden, Raylison neemt de opmaak van de jeugdkrant voor zijn rekening. De jonge schrijvers krijgen hulp van Lisa Spijkerman en Helga van den Berg, jongerenwerkers bij Travers Welzijn.

In elke editie stellen we één jongere voor die meewerkt aan de Jeugdkrant Indische Buurt. In de eerste nieuwsbrief maakt u kennis met Chelsea Beuving. Chelsea is acht jaar en zit op basisschool De Springplank. Haar hobby is buiten spelen en ze wil later gaan werken in een verzorgingstehuis. Chelsea vindt haar stukje over de dierenweide het leukste onderdeel van deze nieuwsbrief.

Wanneer de volgende editie van de Jeugdkrant Indische Buurt uitkomt, is nog niet precies bekend. Pawita, Chelsea, Delinja, Latoya en Raylison overleggen op dit moment waarover ze in de volgende nieuwsbrief gaan schrijven. Er gebeurt genoeg in de Indische Buurt en het is leuk dat jongeren hun eigen ervaringen daarover delen.

Jeugdkrant Indische Buurt editie 1, 2014

De dierenweide (door Chelsea)
‘In de Indische buurt is een leuke dierenweide. Je hebt er kalkoenen, geiten, konijnen, kippen en parkieten en één haan. De dieren zitten ’s nachts binnen en als het licht is zijn ze buiten. De parkieten kunnen altijd naar binnen of naar buiten in hun kooi.

Tebbe is de baas van de dierenweide. Hij doet de dieren altijd naar buiten en ’s avonds weer naar binnen. Ook geeft hij ze eten en vaak mogen de kinderen hem helpen. Pawita en Chelsea helpen Tebbe vaak met de dieren. Dit vinden ze erg leuk. Het leukste vindt Chelsea om voor de dieren te zorgen. Eten geven of bijvoorbeeld gevaarlijke dingen uit de dierenweide halen want anders gaan de dieren dood.

Het is belangrijk dat iedereen het hek dicht doet want anders lopen de geitjes weg. Ook moet je lief zijn voor de dieren want anders doen de dieren je zeer doen. De geitjes gaan dan bokken. Bij ingang staat een bord die de kinderen moeten lezen. Op de borden staat wat ze eten en hoe je met de dieren om moet gaan. Ook mag je niet achter de dieren aan rennen want hier worden ze bang van. Wees lief voor de dieren en je mag Tebbe altijd helpen.’

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/03/27/jongeren-brengen-jeugdkrant-indische-buurt-uit/18016/