Huisartsenpraktijk verhuist naar Rembrandtien

Oude Huisartsenpost Rembrandtlaan 4 TnDe huisartsenpraktijk De Bollebieste verhuist in april van Rembrandtlaan 4 naar het pand op nummer 10 in dezelfde straat. Huisarts Edy G.A. de Jong heeft het voormalige Wijkcentrum Rembrandtien gekocht van de gemeente om hier een praktijk te vestigen die naar zijn zeggen goed aansluit op de huidige ontwikkelingen in de zorg.

“Een deel van de zorgverlening in het ziekenhuis verschuift naar de huisartsen. Dat vraagt om nieuwe organisatievormen.” Volgens De Jong brengt de groei van de zorg meer kosten voor de eerstelijns zorgverlening met zich mee en moet het efficiënter.

“Door meer samen te werken, diensten te clusteren, krijgt de patiënt als het ware één adres waar hij alle zorg kan vinden. De huidige praktijk heeft een oppervlakte van negentig vierkante meter de nieuwe wordt tien keer zo groot. Er is hier ruimte voor buurtzorg, diëtisten, fysiotherapie, jeugdzorg, een WMO-loket en ook een filiaal van apotheek Diezerpoort.” Naast eerstelijnszorg ziet de huisarts ook ruimte voor ouderenzorg organisatie Wijz en voor een ontmoetingsplek in de buurt. “Voor mijn part dameskransjes,” verklaart hij serieus.

Huidige huisartsenpost aan de Rembrandtlaan 4

Huidige huisartsenpost aan de Rembrandtlaan 4

“De ruimte is inmiddels voor zeventig procent bezet. Veel ervan door zorgverleners die in deeltijd werken. Zo heeft bijvoorbeeld een apotheek een werkgebied van 10.000 inwoners nodig, maar een diëtiste wel 30.000. Die werkt dus ook op andere plekken.”

De verbouwing is nog in volle gang

De verbouwing is nog in volle gang

Eind april gaat de praktijk over naar de Rembrandtlaan 10

Eind april gaat de praktijk over naar de Rembrandtlaan 10 in Dieze-West

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/03/29/huisartsenpraktijk-verhuist-naar-rembrandtien/18052/