Plantdag Huis van Vriendschap versterkt contact

HVV 29 Mrt nummer 0 TNHet is heerlijk lenteweer op zaterdag 29 maart als een groep vrijwilligers met man en macht zand schept voor de te planten bomen en struiken op ‘de plantdag voor de boom’.  De werkzaamheden vinden plaats bij het Huis van Vriendschap aan de Ruusbroecstraat 205.

Naast mensen uit de buurt zijn ook mensen buiten Zwolle via Facebook afgekomen op de oproep om een eetbare buurttuin te creëren. De tuin moet voorzien in walnoot, peer, appel en kers. Voor de kinderen is er een aardbeientuin.

“Van de Gemeente Zwolle hebben wij een stuk groen geadopteerd. Ik zie vandaag het planten als het begin van iets nieuws, drie jaar lang heb ik in Dieze-Oost figuurlijk zitten ploegen om de harde grond te bewerken. Nu kan ik letterlijk zeggen dat vriendschappen bij elkaar komen op deze dag”, aldus Sonja; oprichtster van het Huis van Vriendschap.

HVV 29 Mrt nummer 7

Khosro verzorgt de broodjes en soep vandaag en is ook iemand die door ontmoeting in contact kwam met de stichting. “Ik werk nu een maand voor het Huis van Vriendschap en wil onder andere een bijdrage leveren om elektrische apparaten een herkansing te geven. Voor een bijdrage vanaf € 2,50 repareer ik apparaten. Vanuit mijn achtergrond in de consumentenelektronica wil ik daarnaast in de toekomst kennis overdragen door  voorlichting en cursussen. Contact opnemen met Khosro kan via huisvanvriendschap@hotmail.com.

Khosro

Khosro

De plantdag wordt daarnaast gefilmd door een filmmaker en het resultaat is binnenkort op http://huisvanvriendschap.wordpress.com/  te zien. Daarnaast heeft een redactrice onlangs nog een publicatie geschreven over de stichting via de Diezerpoorter. De foto’s zijn gemaakt door fotograaf Harm Aardappel.

HVV 29 Mrt nummer 5 HVV 29 Mrt nummer 4 HVV 29 Mrt nummer 3 HVV 29 Mrt nummer 2 HVV 29 Mrt nummer 1

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/03/29/plantdag-huis-van-vriendschap-versterkt-contact/18068/

2 reacties

 1. dank Job, kleine aanvulling nog: Khosro at de soep wel op, maar Amina van het bedrijf Sofra heeft de linzensoep als vriend(in) voor het Huis van Vriendschap gemaakt. (lekker hoor)
  Enne we zijn een vereniging en geen stichting, effe voor de duidelijkheid.

  By the way: hoe toepasselijk fotograaf Harm Aardappel bij de tuin.

  Bedankt Job en Harm 🙂 namens ons allen!

  • Linda Hagemaker on 31 maart 2014 at 08:05

  En ook Stichting Sanadeto ging een extra dagje open om mee te helpen !!

Reacties zijn uitgeschakeld.