Ramshorst plaatst ten einde raad borden

Bord Ramshorst TnWij als dierenverzorgers zien het met lede ogen aan. Alstublieft, kom kijken maar niet voeren. Onze dieren overeten zich aan al het brood dat bezoekers meenemen. Dagelijks komen echt veel buurtbewoners voeren. De hele dag door. Vooral geiten willen altijd dooreten terwijl ze al overvoerd zijn! Gevolg veel en veel te dikke dieren. Om dit te voorkomen heeft Buurtboerderij ‘De Ramshorst’ heeft ten einde raad borden geplaatst.

De problemen die uw broodafval met zich meebrengen: Geiten en schapen hebben overbelaste poten. Gevolg mank lopen! Geiten en schapen kunnen een acute voedselvergiftiging krijgen. Gevolg, het dier gaat dood!

Geiten en schapen eten een plastic broodzak omdat die naar brood ruikt. Gevolg, het dier gaat dood! De broodbakken staan er niet voor niets, voer zelf een snee brood aan de dieren en doe de rest in de broodbakken. Je helpt zo mee aan het gezond houden van onze dieren. Onze dierverzorgers verdelen het goede brood over alle dieren. Alleen brood dat géén enkel schimmelplekje heeft. Turks brood verschimmelt heel snel, dus liever niet. Groente en fruit afval zonder rotte plekjes.

Een onderdeel van het houden van dieren is dat ze mest produceren. Mest is voor ons een afvalproduct maar voor tuinliefhebbers een waardevol product. Onze mest bestaat uit poep van paard, geit, konijn en kip, stro en vlas. Door de vele diersoorten zitten er veel verschillende voedingsstoffen in, met een hele rijke mest als resultaat.

Ramshorst foto web 2 dier

Mest is in de eerste plaats om de nodige voedingsstoffen in onze bodem te verkrijgen. Maar tevens om genoeg lucht en vocht in de bodem te verkrijgen, om een vlottere groei te bereiken. Het best is dan ook om een goede verteerde stalmest te gebruiken die totaal niet meer ruikt.

Wanneer de mest een jaar ligt is hij voldoende verteerd om te gebruiken. Probeer de mest licht onder te werken met een spitvork of hark. De wormen zullen verder wel het nodige verrichten. Bemesten doe je nu, in het vroege voorjaar. Mest nodig? Neem even contact met ons op via www.deramshorst.nl.

Ramshorst foto web 1 bak

Ramshorst foto web 3 totaalzicht

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/03/31/ramshorst-plaatst-ten-einde-raad-borden/18091/