Nieuwe praktijk Fysiotherapeut Zwolle van start in Dieze-Oost

Geert Grootestraat 5De Zwolse Sebastiaan Visscher opent op 12 mei zijn nieuwe praktijk voor fysiotherapie in de Geert Grootestraat 5. Het toeval wil dat Visscher ook is geboren in de Geert Grootestraat. Het starten van zijn bedrijf  maakt voor hem dan ook het cirkeltje rond.

Bewoners van Dieze-Oost kunnen op zaterdag 10 mei, vanaf 11.00 uur de nieuwe praktijk, dat de naam De Fysiotherapeut Zwolle draagt, bezoeken tijdens de officiële opening.

Eind volgend jaar wil Visscher verhuizen naar het nieuw te bouwen gezondheidscentrum in dezelfde straat. Projectontwikkelaar Artesz heeft plannen voor de bouw van een 5000 vierkante meter groot gezondheidscentrum, waarin huisartsen, thuiszorg en andere diensten een plekje krijgen.

Visscher is in 2002 afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. In zijn Zwolse praktijk kunnen cliënten terecht met uiteenlopende klachten op het gebied van houding en beweging.

De geboden behandeling is gebaseerd op de overtuiging dat fysieke klachten kunnen ontstaan door lichamelijke, psychische en/of sociale factoren. Dankzij deze brede benadering worden de klachten bij de bron aangepakt.

flyer fysiotherapeut 02

De Fysiotherapeut Zwolle werkt onder één dak met Huisartsenpraktijk Takens en Zuidwijk, Beter Thuis Wonen Thuiszorg en Voedingsadviesbureau Diadem.

Nieuw gezondheidscentrum

De huidige praktijk is een tijdelijke vestiging. Op termijn neemt de Fysiotherapeut Zwolle zijn intrek in het nieuwe gezondheidscentrum aan de Geert Grootestraat. Daar wordt samengewerkt met een nog gevarieerder team van (para)medisch specialisten.

Rond begin 2012 zijn oriënterende gesprekken gevoerd tussen de gemeente Zwolle en projectontwikkelaar Artezs. Artezs had het voornemen om het perceel Geert Grootestraat nr. 3 in Dieze-Oost te kopen en Geert Grootestraat nr. 5 van de gemeente over te nemen, met als doel om aan de Geert Grootestraat een (para)medische voorziening te realiseren.

De deal met de gemeente hield in dat de financiële opbrengst uit de ontwikkeling van de Geert Grootestraat,  geïnvesteerd wordt in de ontwikkeling van de locatie Langenholterweg / Schoolstraat in Dieze-Midden.

Gebouw eind 2015 gereed

Bob van der Zwaag van Artezs kan nog geen datum noemen waarop de bouw van het nieuwe gezondheidscentrum in de Geert Grootestraat van start gaat. “Er wordt nog gewerkt aan het ontwerp en het terreinplan. Het is wel de bedoeling dat het gebouw eind 2015 gereed is.”, aldus Van der Zwaag.

Informatie:

De Fysiotherapeut Zwolle is telefonisch te bereiken op 038 30 300 90. De praktijk is te vinden op Twitter en op Facebook. Of op de website: http://defysiotherapeutzwolle.nl/

Lees ook:

Zwolle presenteert plannen Dieze-Oost.

Principe gecombineerde ontwikkeling Langenholterweg / Geert Grootestraat. 

Bekijk alle artikelen over dit onderwerp hier.

flyer fysiotherapeut 01

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/05/03/nieuwe-praktijk-fysiotherapeut-zwolle-van-start-in-dieze-oost/18748/