Eengezinswoningen Dieze-Oost worden opgeknapt

Dieze-Oost Boeit TnOp 5 mei hebben Henk Pluimers, directeur van Dura Vermeer Onderhoud en Renovatie Hengelo BV en Eddy Veenstra, directeur-bestuurder van woningstichting SWZ de overeenkomst getekend voor het groot onderhoud van de zestien eengezinswoningen aan de Geert Grootestraat in Dieze-Oost.

In Dieze-Oost staan veel portieketageflats. Daarom is het behouden van de zestien eengezinswoningen in de huur voor SWZ belangrijk. De woningen zijn al jaren erg gewild. Voor de aanbesteding zijn drie partijen uitgenodigd om hun plannen te presenteren, waarbij Dura Vermeer als winnende partij naar voren kwam.

SWZ heeft vooraf de eis aangegeven dat de woningen in ieder geval centrale verwarming moet krijgen en dat energielabel A gehaald moet worden. Ook moeten, waar noodzakelijk, keukens, doucheruimten en toiletten vernieuwd worden.

Ondertekenen contract Geert Grootestraat SWZ en Dura Vermeer

Eddy Veenstra en Henk Pluimers tekenen contract voor groot onderhoud

Dura Vermeer is met deze eisen aan de slag gegaan en heeft zelf uitgedacht hoe deze woning het beste op te knappen zijn. Daarbij kwamen zij met een plan waarbij in 10 werkdagen per woning en in totaal in 7 weken alle 16 woningen worden opgeknapt. Nu al wordt er gewerkt aan een proefwoning, waarbij aan de buitenkant goed te zien hoe deze woningen worden opgeknapt: de gevel is opnieuw gevoegd en de eerste kunststof kozijnen zijn geplaatst.

Eengezinswoningen Geert Grootestraat aan de kant van de Devotenstraat/Pieter Steynstraat

Eengezinswoningen Geert Grootestraat aan de kant van de Devotenstraat/Pieter Steynstraat

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/05/06/eengezinswoningen-dieze-oost-worden-opgeknapt/18802/