VEG Zwolle houdt Moederdag dienst over helden

Puntkerkje-VEG-TnDe Vrije Evangelische Gemeente Zwolle houdt zondag 11 mei een dienst over helden. De dienst begint om 10:00 uur en wordt geleid door Henk van Dam. Er is muzikale medewerking van New Day. U bent van harte welkom in het Puntkerkje aan de Hogenkampsweg 25 in Dieze-Oost.

Het Joodse volk is door de eeuwen heen regelmatig ernstig in haar bestaan bedreigd. Op 4 mei herdachten we nog de vele slachtoffers van de oorlog, inclusief de 6 miljoen omgekomen joden. Vandaag de dag is het regelmatig onrustig in het Midden-Oosten rondom Israël. Maar ook in de Bijbelse tijd was het al raak.

We lezen deze dienst over Esther. Zij is met name een held, omdat zij het volk Israël van een groot onheil wist te redden. Zij is een belangrijke sleutel in het voortbestaan van het Joodse volk gebleken. Een bijzonder verhaal, over een bijzondere vrouw, zeer toepasselijk op Moederdag. En dan is er nog die grootste Held, waar we met Pasen over lazen, die de hele mensheid van de ondergang wist te redden. U hoort er meer over in deze heldendienst.

Henk van Dam is voorganger in de Moederdag dienst

Henk van Dam is voorganger in de Moederdag dienst

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/05/07/veg-zwolle-houdt-moederdag-dienst-over-helden/18809/