The Young Ones speelt ‘Cirque de la Faim’ op Oerol

The Young Ones TnThe Young Ones maakt dit jaar haar debuut op theaterfestival Oerol met de voorstelling ‘Cirque de la Faim – Theater van de Honger’! Een cast van twintig (internationale) toptalenten, professionele acteurs en makers reist begin juni af naar Terschelling om een eenvoudig weiland om te bouwen tot de nomadische circuswereld Avenue Liberté. Met deze voorstelling op Oerol en daarbij de jaarlijkse aanwezigheid op theaterfestival de Parade begeeft The Young Ones zich steeds vaker buiten de provinciale grenzen. The Young Ones gaat landelijk!

Cirque de la Faim – Theater van de Honger wordt geregisseerd door Jeroen Kriek, de tekst en co-regie zijn van Paul Feld. De voorstelling gaat over een vreemd circus dat is neergestreken op een verlaten plek. Het zigeunercircus uit het Oude Europa verkeert in crisis en is overgenomen door een vreemde geldschieter. Geleidelijk wordt via buitelende acts, slapstick en commedia dell’arte het geheim van het vreemde circus onthuld. Bloeddorstig muziektheater over crisis, opgroeien en Europa.

Twintig jonge komedianten uit Overijssel en Oekraïne bouwen tijdens een drie weken durend verblijf op Terschelling hun eigen nomadische Avenue Liberté  op aan de rand van de wereld. Het terrein om de circustent Paradis Perdu is gevuld met het leven van deze Young Ones. De caravans waarin ze slapen, de lange tafels waaraan gegeten wordt.

The Young Ones Oerol poster 2014

De voorstelling Cirque de la Faim – Theater van de Honger wordt op locatie ontwikkeld en uitgevoerd. Terwijl de show doorgaat en de ene act over de andere heen buitelt, krijgt het publiek een kijkje in de beerput van woede, liefde, chaos en bezetenheid die bij het volwassen worden hoort en allerlei associaties oproept met de botsingen en spanningen in het Europa van vandaag. Deze donkere kant van Europa komt verhevigd aan de oppervlakte in tijden van crisis, als een slang uit het onderbewuste, als een vampier die gevoed moet worden. Tergend beweegt de voorstelling zich richting een onontkoombare wending: zal de show uit elkaar klappen of vinden cast, crew en publiek een uitweg uit de crisis?

Speelperiode
De voorstelling is te zien van 13 tot en met 22 juni op Oerol Terschelling en 3 tot en met 7 september op het Stadsfestival Zwolle. Kaarten voor Oerol zijn verkrijgbaar via www.oerol.nl of op het eiland zelf, kaarten voor het Stadsfestival op www.stadsfestival.nl.

Oerol

Terschellings Oerol festival staat bekend als één van de leukste en meest bijzondere theaterfestivals in Europa. Het is sinds de eerste editie in 1982 uitgegroeid tot een waar fenomeen. Ieder jaar in juni is het Waddeneiland tien dagen lang het podium voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek. De voorstellingen worden speciaal voor de bijzondere locaties gemaakt, of daarop aangepast. Van grote spektakelstukken tot mime, van intiem muziektheater tot hilarische circusvoorstellingen, van westerns tot interactieve installaties: je treft het aan in de duinen, op het strand, in bossen, op dijken, in schuren en gewoon op straat.

The Young Ones
The Young Ones is een cultureel broeinest voor jong (theater) talent in Oost-Nederland met een unieke manier van werken. Zij maakt professionele, energieke en beeldende voorstellingen en voert theater- en culturele projecten uit met kinderen en jongeren in de leeftijd van 10 t/m 26 jaar vanuit grote verhalen met thema’s die door de jaren heen actueel blijven, of weer actueel geworden zijn.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/05/09/the-young-ones-speelt-cirque-de-la-faim-op-oerol/18842/