Cobie blijft scoren met haar fotoserie Diezerpoorters

Cobie Uiterwijk TnDe meeste scores op onze facebookpagina worden gehaald met de dagelijkse Diezerpoorters van Cobie Uiterwijk. Er staan inmiddels vier albums van een maand met iedere dag een portret van mensen die in Diezerpoort wonen, werken of gewoon op bezoek zijn. Bent u al gespot als één van de Diezerpoorters?

Onze fotografe gaat op pad en hoopt alledaagse of bijzondere mensen tegen te komen voor een mooi plaatje met een leuk praatje. Of het nu in Dieze, Bagijneweide, de Indische Buurt of Het Noorden is, overal kunt u Cobie tegenkomen met de vraag of zij een foto van u mag maken voor haar project.

Cobie is geïnspireerd door de site Humans of New York en Humans of Amsterdam, maar zocht een andere naam die ze meer bij de wijk vindt passen en koos voor Diezerpoorters. Cobie fotografeert de Diezerpoorters in zwart-wit. Ze heeft tot 2008 altijd in zwart-wit gefotografeerd en wilde deze specialiteit weer oppakken.

“Ik vind het ontzettend leuk om te doen en ben iedere morgen blij dat ik weer een foto mag plaatsen. Er wordt erg goed op gereageerd door de mensen op straat. Bijna iedereen zegt ja als ik ze voor de camera vraag. Ik ben zelf heel benieuwd hoe de hele collectie er over een tijd uit gaat zien, het wordt vast heel mooi zo veel portretten uit de wijk Diezerpoort”, aldus Cobie. “Ik hoop dat iedereen er net zo veel plezier aan beleeft als ik zelf.”

Cobie Uiterwijk in actie met haar camera aan de Hogenkampsweg in Dieze-Oost

Cobie Uiterwijk in actie met haar camera aan de Hogenkampsweg in Dieze-Oost

Cobie hoopt dagelijks een portret op Facebook Diezerpoorter te plaatsen, waar de foto’s veel worden bekeken en gedeeld. Voor bewoners die geen facebook hebben of willen, worden de foto’s in blokken van een maand op onze website gepubliceerd. Surf naar www.diezerpoorter.nl/diezerpoorters om alle foto’s te bekijken en wie weet komt u nog familie, vrienden of bekenden tegen.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/05/12/cobie-blijft-scoren-met-haar-fotoserie-diezerpoorters/18878/