Documentaire The Frames in Hedon

The Frames JPEGOp woensdag 21 mei is de documentaire The Frames – In The Deep Shade van filmmaker Conor Masterson te zien in poppodium Hedon. Masterson werkte anderhalf jaar nauw samen met de Ierse rockformatie The Frames. Entree is gratis en de kleine zaal gaat open om half acht.

Hij legde de onderlinge relaties van de bandleden op persoonlijk vlak en de creativiteit op muzikaal gebied vast en schoot intense close-up beelden van de dynamische en opwindende concerten. Filmmaker Conor Masterson, die bovendien vaste fotograaf van de band is sinds 1998, stelt voor om voor het twintigjarig bestaan video-opnames te maken bij intiemere optredens op kleine podia.

Het resulteert uiteindelijk in een muziekdocumentaire, waarin de persoonlijkheden van de bandleden en de muzikale en vriendschappelijke chemie tussen hen op liefdevolle wijze worden geschetst. Zo levert Masterson een beeldschone, eerlijke film af die op sfeervolle wijze een vriendschap laat zien tussen oude vrienden die niets liever doen dan samen muziek maken.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/05/14/documentaire-the-frames-in-hedon/18913/