Kinderen tonen ontwerp Speelbuurt Dieze-West

Glijbaan Larixparkje TnDe gemeente Zwolle en Jantje Beton zijn vorig jaar samen met veel kinderen uit de buurt Bollebieste gestart met het project Speelbuurt Dieze-West. De bedoeling van het project is om het buitenspelen voor kinderen leuker en uitdagender te maken.

Het gaat dan niet alleen om de inrichting van speelplekken. De buurt wordt als geheel onder de loep genomen, dus ook de looproutes van kinderen, de mogelijkheden op stoepen, bij kleine groenplekken en dergelijke. Belangrijk daarbij is dat de kinderen zelf hun eigen ideeën inbrengen.

Het afgelopen half jaar heeft het Buitenspelen Actie Team (kinderen uit de Bollebieste en Jantje Beton) erg zijn best gedaan. De kinderen hebben veel getekend, geknutseld, gewandeld en gespeeld in de buurt om aan te geven wat het buiten spelen leuker kan maken.

Het tussenresultaat willen zij graag laten zien. Het ontwerp bestaat uit kinderroutes door de Bollebieste en de Schildersbuurt en aanpassingen van de speeltuin in het Larixparkje. Mocht het regenen dan wordt de inloop verplaatst naar her Wonderwoud aan de Beukenstraat 83.

Het Buitenspelen Actie Team bedenkt nieuwe spelletjes voor de Bollebieste

Het Buitenspelen Actie Team bedenkt nieuwe spelletjes voor de Bollebieste

Op woensdag 21 mei 2014, tussen 16.00 en 18.00 uur, zijn buurtbewoners en andere belangstellenden van harte welkom in het Larixparkje om het ontwerp en de leuke bijdrage van de kinderen te bekijken. Naast de kinderen zijn ook Jantje Beton en de gemeente aanwezig om vragen te beantwoorden.

Speelplaats in het Larixsparkje

Speelplaats in het Larixsparkje

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/05/14/kinderen-tonen-ontwerp-speelbuurt-dieze-west/18906/