Organisatie ‘Focus op Verbinden’

Focus op Verbinden TnFocus op Verbinden is een nieuw onderdeel van Stichting Focus, en is bedoeld voor iedereen. Het pand aan de Zerboltstraat 63a, dat een grote metamorfose heeft ondergaan, biedt ruimte voor alle mogelijke (buurt-)initiatieven.

Een verjaardagsfeestje vieren, vergaderen, samen lunchen, een workshop volgen. Zomaar een greep uit de mogelijkheden die Focus op Verbinden, een onderdeel van stichting Focus, biedt. Met het verbouwde pand hoopt Focus op Verbinden samen met de wijkbewoners van Diezerpoort hiervoor een fijne plek te creëren. Een plek waar krachten worden gebundeld, waar mensen bij elkaar worden gebracht en waar ruimte is voor (buurt)initiatieven.

Judith volgt al geruime tijd een traject vrijwillige medewerker bij Focus op Verbinden en vertelt: “Bij Focus op Verbinden kun je van dinsdag t/m vrijdag terecht voor de lunch en de hele dag door voor koffie en thee. En als we voldoende vrijwilligers hebben gaan we ook in het weekend open. Wel zo leuk voor de wijk. Verder organiseren we regelmatig activiteiten, zoals: tweemaal per jaar de Verwendag, Tapas en muziek tijdens de Melting Pot, muziekavond met Beginnersgeluk, Paasfeest met buurtkinderen, Kapper voor minima. Maar het liefst hebben we initiatieven die uit de wijk komen, dus wijkbewoners met goede ideeën zijn van harte welkom.”

“Focus op Verbinding heeft een grote tuin, zodat er ook buiten activiteiten kunnen plaatsvinden. De ruimtes verhuren we voor commerciële doeleinden. Daarnaast kunnen wijkbewoners bij ons in ruil voor een wederdienst gratis overdag een activiteit plannen. Dat kan allemaal in overleg! Wij nodigen iedereen dan ook van harte uit om snel eens bij ons binnen te lopen. Dat kan natuurlijk ook om een kopje koffie te komen drinken.”

Wilt u meer informatie over de verschillende activiteiten, verhuur van de locatie of over de buurtinitiatieven? Kijk dan op www.focuszwolle.nl of de Facebookpagina Focus op Verbinden. We flyeren en hangen postertjes op bij diverse supermarkten. U kunt ook contact opnemen met Focus op Verbinden, via telefoonnummer (038) 452 58 02.

Stichting Focus zet zich in voor de verbetering van de positie van mensen met een psychiatrische achtergrond en voor mensen die niet als vanzelfsprekend hun weg weten te vinden in de maatschappij. Zij doen dit onder het motto ‘vermaatschappelijken door te ondernemen’ in cliënt gestuurde projecten. Focus op Verbinden is daar een voorbeeld van. Deelnemers hebben bij Focus op Verbinden een zinvolle dagbesteding en werkervaringsplaats, bijvoorbeeld als kok, conciërge, organisator of als vormgever.

Inloopspreekuur Stichting Focus en De Kern
Iedere dinsdag is er bij Focus op Verbinden een inloopspreekuur. Tussen 9.30 en 12.00 uur biedt Stichting Focus ondersteuning, informatie en advies op allerlei gebieden. Dat doet Stichting Focus samen met de Formulierenbrigade en de Sociaal Raadslieden van De Kern. U kunt er terecht voor bijvoorbeeld hulp bij het invullen van formulieren, of als u vragen hebt over toeslagen en belastingen. Ook met vragen over de geestelijke gezondheidszorg (GGz) kunt u bij het inloopspreekuur terecht.

Hieronder volgt een impressie van onze activiteiten die we maandelijks organiseren.

Muziekavond. Focus op Verbinden presenteerde Beginnersgeluk
Met het project en de band “Beginnersgeluk” heeft Daan van de Konijnenburg zijn rol als muzikant en die als GGz-ervaringsdeskundige weten te combineren tot een bijzonder geheel waarin de muziek vertelt en het verhaal je roert. De muziek van Beginnersgeluk is kwetsbaar en krachtig mede door het harmonisch samenspel van Daan, Ernst en Ceriel.

Muziekavond Beginnersgeluk

Muziekavond Beginnersgeluk

Buurtkinderen vieren Pasen bij Focus op Verbinden
Er werd enthousiast gezocht naar eitjes, lekker gekliederd tijdens eieren verven, en gesmuld van de uitgebreide paaslunch door de kinderen uit de buurt. We kijken terug op een zeer gezellig paasfeest!

Buurtkinderen op de Paasmiddag

Buurtkinderen op de Paasmiddag

Focus op Verbinden in het teken van onze Verwendag
Iedereen was welkom, of je nu een kleine beurs hebt of graag dichtbij huis eens in de watten gelegd wilde worden. Drie bedrijven boden tegen een zacht prijsje hun diensten aan. Er waren twee kapsters en twee masseuses. In de ruilwinkel werd een workshop sieraden maken gegeven door onze medewerkers. De bezoekers waren zeer positief, wij hopen over een halfjaar weer op zo´n succes.

Verwendag bij Focus op Verbinden

Verwendag bij Focus op Verbinden

Tapas en muziek tijdens de Melting Pot
Focus op verbinden & Richard Vermijs sloegen de handen ineen. De Melting Pot biedt de perfecte ingrediënten voor een avondje uit. Een avond met bekenden en onbekenden, lekker & gezond eten onder het genot van een drankje en muziek van DJ IJgenweis (jazz / soul / funk muziek).

Melting Pot

Melting Pot

Kapper voor minima
Er zat een professionele kapper klaar van Hair&Der. Er zijn heel wat mensen zijn blij gemaakt met een nieuwe look voor de lente. En dat voor maar vijf euro!

Kapper voor Minima bij Focus op Verbinden

Kapper voor Minima bij Focus op Verbinden

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/05/15/organisatie-focus-op-verbinden/18931/