Youth for Christ toont nieuwe plannen op open dag

Open dag Youth for Christ TnYouth for Christ had zaterdag 10 mei open dag. Deze groep christenen is ondertussen al vijf jaar in de wijk Dieze bezig met jongerenwerk. In 2009 is Youth for Christ begonnen met de voetbalkooi op woensdagmiddag en donderdagavond in Park de Hogenkamp. Een bekend straatbeeld inmiddels. Daarnaast draaien er ook meidenclubs, die twee wekelijks bij elkaar komen.

Dit jaar hoopt Youth for Christ daar een huiskamer voor de jongeren in de wijk aan toe te voegen. Een plek om binnen te komen vallen, na school, met je huiswerk of om te chillen. Tegelijk ook een ruimte waarmee de meidenclubs een vast honk krijgen.

De voorbereidingen voor de open dag begonnen zaterdagochtend. In de miezerregen werd het gras nog even goed gemaaid. Tegen drieën kwam er een landelijk team binnen met de boodschappen en slingers. Even later kwamen de barbecue uit de opslag en bolletjes van de Stadsbakker. Natuurlijk waren eigen vrijwilligers inmiddels volop aanwezig. De salades werden opgemaakt en de zaal versierd.

Open dag Youth for Christ 2014-05-10-02

Tegen 16:00 uur komen de eerste nieuwsgierige bezoekers letterlijk binnendruppelen. Binnen is er warme koffie en thee. Onder sfeervolle begeleiding van Band ‘Purple Road’ is de stemming ontspannen. Bezoekers maken kennis met het werk van Youth for Christ en de vrijwilligers. Helaas is het buiten te nat om een eerste kampvuur op te zetten. Het hout staat vast te wachten voor een volgende gelegenheid.

Tegen 18:00 uur breekt toch het zonnetje even door en via de microfoon wordt omgeroepen dat er boven de barbecue marshmallows kunnen worden geroosterd. Gaaf om te merken dat de mensen die binnenkomen betrokken zijn. We zijn weer een stukje verder met de sponsoring van de Huiskamer voor jongeren in Dieze.

Open dag Youth for Christ 2014-05-10-01De komende maanden zetten we onze schouders eronder en hopen de financiering door middel van sponsorgeld helemaal rond te krijgen. Uiteraard kun je nog steeds bij de Pannakooi terecht op woensdagmiddag van 15:00 tot 16:30 uur en op donderdagavond van 19:00 tot 20:30 uur in Park de Hogenkamp. Voor de zomervakantie staat er bovendien de sportweek van Sonrise in de planning. Dit jaar van 14 tot en met 18 juli in Park de Hogenkamp.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/05/16/youth-for-christ-toont-nieuwe-plannen-op-open-dag/18964/