U bent van harte welkom bij Buurttafel Dieze!

Buurttafel Dieze 1 TNBuurttafel Dieze wordt nu één keer per week op de dinsdag van één tot vier uur gehouden in het kantoor van Eric van der Kolk, wijkconsulent van de SWZ aan de Pieter Steynstraat 19A. “Buurtbewoners zijn van harte welkom om hier een vraag of aanbod neer te leggen en wij kijken naar verbindingen”, aldus initiatiefnemers Anneke en Gekelien.

Buurttafel Dieze is een buurtinitiatief dat ontstaan is, nadat de Netwerktafel geen subsidie van de Gemeente Zwolle meer kreeg. De huidige organisatie wil een tussenpersoon zijn. De Buurttafel beschikt namelijk over een netwerk om bewoners in contact te brengen met andere bewoners, (hulp-)organisaties en belangstellenden van de wijk Dieze.

Gekelien Gelderman en Anneke de Boer samen met enkele deelnemers

Gekelien Gelderman en Anneke de Boer samen met enkele deelnemers

Vragen kunnen uiteenlopend zijn: “Ik ben opzoek naar een tuinman, ik wil een kookclubje beginnen, ik zoek een activiteit voor mijn kind.” Een mooi voorbeeld uit de praktijk is een meneer die via zijn maatje bij RIBW via de Buurttafel in contact kwam met iemand die een wederzijdse passie voor sleepboten had. (Ze zijn samen op pad geweest en hebben de tijd van hun leven gehad).

De Buurttafel heeft een open inloop. Mensen die nog niet bekend zijn met de wijk, kunnen hier informatie halen, over organisaties die in de wijk actief zijn. De Buurttafel is voor een ieder toegankelijk en gratis. Je kunt er ook gewoon langskomen voor een leuk gesprek en een kopje koffie.

De Buurttafel werkt met Travers ook mee aan ‘De week tegen eenzaamheid’, die gehouden wordt in september 2014.

In de toekomst komt er een website. Voor nu zijn de organisators Gekelien Gelderman en Anneke de Boer bereikbaar via het e-mailadres buurttafelzwolle@hotmail.com

Buurttafel Dieze 2 web ab

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/05/23/u-bent-van-harte-welkom-bij-buurttafel-dieze/19058/