Veel vragen bij presentatie Speelplek Larixplein

Presentatie Speelplek Larixplein TnNa heel wat maanden zwoegen door kinderen en Jantje Beton zijn de plannen voor de herinrichting van het Larixplantsoen klaar. In een leuke tent wordt woensdagmiddag 21 mei ‘Speelplek Larixplein’ gepresenteerd aan de bewoners.

Het idee erachter volgens de medewerker van Kompan, leverancier van speel- en sporttoestellen is te zorgen dat er een plek in het plantsoen komt voor de kinderen in de buurt, waarbij gezondheid, leren en sociale integratie hand in hand gaan.

Bovendien moet er een verbinding komen met de Rembrandtlaan via het Larixplantsoen en de Groene Bieste naar de Middelweg.  Aan de andere kant van de Rembrandtlaan is de speeltuin Het Noorden, zo ontstaat er een speelroute voor kinderen in Dieze-West.

In het Larixplantsoen komt onder andere een uitkijktoren, een kruipbuis, stappaaltjes, een driedelig duikelhek en boomstammen als evenwichtsbalk. Dat is slechts een greep uit de ongeveer veertien speeldingen die er moeten komen. Kortom een parcours van stammen, stenen en heuvels om te klimmen en te klauteren. Een speelplaats waar ruimte om te voetballen blijft, maar ook plek is voor meisjesspelletjes. Het ziet er leuk uit!

Presentatie Speelplek Larixplein 2014-05-21-001

Nu is het aan de bewoners en de kinderen te zeggen wat ze er van vinden. Zij vullen papieren in, waarop ook op- en aanmerkingen worden genoteerd. Er is enthousiasme, maar er zijn ook zinnige opmerkingen. De bewoners hopen wel dat daar goed naar gekeken wordt.

Want hoe had men gedacht fietsen van kinderen die hier komen spelen te stallen? En eventueel auto’s? Een gedeelte de straten rond het Larixplantsoen is betaald parkeren en een ander deel niet. Er moet geen overlast van auto’s komen. Verder vragen bewoners zich af: waarom hier? Er zijn toch speelplekken in de wijk? Het Noorden en de Groene Bieste.

Presentatie Speelplek Larixplein 2014-05-21-003

Ook maken mensen zich zorgen over het onderhoud. Kijk maar naar de Groene Bieste. Daar laat het onderhoud te wensen over. En dan de banken. Die zijn er te weinig. En denk ook aan de bewoners van De Esdoorn, die hier regelmatig komen, omdat er geen andere tuin voor hen is. Daarom moeten er meer prullenbakken komen en ook graag een betere aanduiding voor hondenbezitters. Want honden mogen hier niet komen en dat gebeurt wel.

Presentatie Speelplek Larixplein 2014-05-21-005

Dan hebben bewoners opmerkingen over hoe zij zijn ingelicht over dit project. Vorig jaar augustus is het startschot gegeven, maar bewoners zijn pas een paar weken geleden per brief ervan op de hoogte gesteld. De Smaragd deed niet echt mee, terwijl die school toch aan het park ligt en er ook gebruik van maakt. De start was bij Wonderwoud/De Springplank. Het wordt als een gemiste kans ervaren.

Alle opmerkingen worden meegenomen door de gemeente Zwolle, Travers Welzijn en Jantje Beton. Men is benieuwd naar het uiteindelijke resultaat.

Presentatie Speelplek Larixplein 2014-05-21-014Presentatie Speelplek Larixplein 2014-05-21-019

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/05/23/veel-vragen-bij-presentatie-speelplek-larixplein/19116/