Anneke Wilbrink opent nieuwe galerie aan de Brink

Galerie-atelier Anneke Wilbrink TnSinds afgelopen zondag is Zwolle een galerie rijker, ‘Galerie-atelier Anneke Wilbrink’. Aan de Brink nummer 2, gelegen naast het Zwolse Stadscafé Stroomberg, kunt u iedere zondagmiddag van 14:00 tot 17:00 uur recente schilderijen van kunstschilder Anneke Wilbrink zien. Een bezoekje aan de nieuwe galerie is helemaal gratis!

Anneke Wilbrink is geen onbekende in de Nederlandse kunstwereld. Na nominaties voor de Prix de Rome en de Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst won ze laatstgenoemde prijs in 2006. Haar schilderijen waren te zien in het Haags Museum, Museum Slot Zeist en de Fundatie (Kasteel Nijenhuis).

Wilbrink exposeert haar werk regelmatig in haar galeries in Utrecht (Sanaa), Den Haag (Maurits vd Laar) en Amsterdam (Ayac’s). Ze vond het een gemis dat haar kunst niet regelmatig in Zwolle te zien is en nam daarom het initiatief haar atelier en woonhuis regelmatig open te stellen. Met enige regelmaat zullen daar dan ook culturele activiteiten plaats gaan vinden.

Galerie-atelier Anneke Wilbrink 2014-05-19-03

De galerie werd 19 mei geopend door de directeur van het Stedelijk Museum Zwolle, dhr. Adriaan de Regt. Hij prees het initiatief, zeker gezien het feit dat er voor de kunst in Zwolle steeds minder plekken overblijven.

Galerie-atelier Anneke Wilbrink 2014-05-19-06

Meer foto’s van de opening vindt u op RTV ZOo/cultuur.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/05/24/anneke-wilbrink-opent-nieuwe-galerie-aan-de-brink/19128/