StreetMoves Indische Buurt viert vijfde editie

StreetMoves Indische Buurt 2014 TnVoor de vijfde keer op rij is zondag StreetMoves Indische Buurt gehouden. Jong en oud is in teams van vier man de strijd aangegaan om de zeskamp te winnen. Elk jaar geeft Club2Move (GGD IJsselland, Sportservice Zwolle en Travers Welzijn) de bewoners uit de Indische Buurt de kans om deze sportieve dag te organiseren. De Vlasakkers en de buitenruimte van het gelijknamige wijkcentrum zijn 25 mei volledig ingericht als sport- en spelterrein.

In februari werd er begonnen met de voorbereiding voor de StreetMoves 2014. Jongeren van Club2Move hadden een aantal thema’s bedacht waar bewoners op konden stemmen. Uiteindelijk was de zeskamp de grote favoriet.

De fanatieke activiteitengroep van Wijkvereniging De Vlasakkers en jongeren van Club2Move zijn daarna aan de slag gegaan om het programma samen te stellen. Vele ideeën en voorstellen kwamen voorbij. Uiteindelijk kwamen er zes onderdelen op het programma waar iedereen mee instemde. Oude vertrouwde spellen zoals spijkerbroek hangen en Sisikar trekken maar ook nieuwe spellen zoals Slingerbal, Krattenrace, Zweefbal en Mega Twister kregen hun plek in de zeskamp.

StreetMoves Indische Buurt 2014-05-25-021

StreetKids
Voor de kinderen was een groot springkussen geregeld waar ze zich op konden uitleven. Op deze Mega Rolls konden de oudere kinderen voor een snelle tijd gaan. Corcelia was hierop de snelste en kreeg hiervoor een mooi oranjepakket. Een zelfgemaakt parcours met uitdagende hindernissen was er ook en veel kinderen zijn de strijd met elkaar aan gegaan om deze te winnen. Yadaira was de snelste en kreeg ook een leuke prijs.

StreetMoves Indische Buurt 2014-05-25-046

In de categorie 8 – 12 jaar is de winnaar team Sexy geworden. Met 25 punten bleven ze team Holland, Team Girlpower en team Bassie’s voor. Team Sexy, dat bestond uit Latoya, Delinja, Cheyenna en Adriana, mocht na 6 onderdelen de hoofdprijs mee naar huis nemen.

StreetMoves Indische Buurt 2014-05-25-163

In de categorie 13 – 16 jaar ging de hoofdprijs naar team Woef, dat bestond uit Raylison, Joel, Nicky en Marcello. Met 15 punten waren zij te sterk voor team Bekerwinnaar.

StreetMoves Indische Buurt 2014-05-25-165

In de categorie 17 jaar en ouder was de spanning groter. Team Teenagers en team Java streden om de 1e plaats. Heralth, Gerard, Priscilla en Gabriëlla van team Java gingen uiteindelijk met de hoofdprijs aan de haal. 3e is geworden team Muppets en als laatste werd team Jostieband.

StreetMoves Indische Buurt 2014-05-25-166

Naast de sportieve activiteiten was er ook dit jaar weer een divers aanbod van lekkere gezonde hapjes. Spiesjes, broodjes en smoothies werden massaal gegeten en gedronken.

StreetMoves Indische Buurt 2014-05-25-003

Als organisatie kan iedereen terug kijken op een geslaagde dag. 5 jaar lang zetten vele vrijwilligers zich al in om de StreetMoves Indische Buurt aan ieders verwachting te laten voldoen. Als verrassing hebben de vrijwilligers en bewoners een optreden van Wimmie aangeboden gekregen van de organisatie.

StreetMoves Indische Buurt 2014-05-25-159

Hieronder vindt u de video van StreetMoves Indische Buurt 2014, gemaakt door Mark van de Worp en Jan Willem van Vilsteren. Bekijk ook onze fotoreportage van deze sportieve dag met foto’s van Cobie Uiterwijk, Jeroen d’Ailly en John Rossewij.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/05/31/streetmoves-indische-buurt-viert-vijfde-editie/19330/