Proef het WK op StreetMoves Dieze

StreetMoves Dieze 2014 TnHet is feest in de Kastanjestraat. Zaterdag 7 juni staat StreetMoves hier letterlijk voor de deur. Een wijkevenement voor jong en oud, sportief en onsportief dat gratis toegankelijk is.

De vlaggetjes, slingers en ballonnen in combinatie met muziek en de geur van lekkere hapjes, nodigen wijkbewoners uit mee te doen. “Het was een erg geslaagde dag. We hebben veel mensen langs zien komen en veel gelachen. Volgend jaar nieuwe rondes en hopelijk weer zo’n mooie dag, ” meldt Loes Steenbergen stagiaire van Travers Welzijn.

Onder het genot van de zon gaan er verschillende workshops van start. Zo mogen jongeren onder begeleiding van Jeffrey en Eric met heuse spuitbussen een graffiti kunstwerk spuiten. Niet op de gevels aan de Kastanjestraat, maar op platen, zodat ze na afloop hun kunstwerk onder hun arm mee kunnen nemen. Eerst maken de jongens en meiden een ontwerptekening en daarna kunnen ze uit hun dak gaan met spuiten.

StreetMoves-Dieze-foto 3

Een eindje verderop is een al even goed bezochte workshop ‘Cupcakes’, gegeven door Sylvana en Calista. Net als na het hanteren van de spuitbus, mogen ook hier de jongelui hun producten na afloop mee naar huis nemen. Wat creativiteit betreft doen de workshops niet voor elkaar onder. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een cupcake mee versierd, maar het zijn vooral Nederlandse vlaggetjes, poppetjes en oranje cakejes. De WK trekt duidelijk al haar sporen door de wijk.

StreetMoves-Dieze-foto 4

Er is ook een springkussen is in de vorm van een voetbal. Gedurende de dag wordt de ‘springbal’ door bezoekers van jong tot oud bezocht. De allerkleinste kinderen vinden het een beetje eng en worden bijgestaan door een moeder of vrijwilliger, om vervolgens ook dolenthousiast te gaan springen.

StreetMoves-Dieze-foto 5

Moe van het springen in het springkussen? Tijd voor een hapje. Een team van maar liefst acht dames, waaronder vrouwen van buurtvereniging De Bollebieste, staat klaar met de heerlijkste gerechten. Gezonde gerechten ook, zoals een Turks brood belegd met köfte, sla en tomaat of frisse fruitspiesjes. Allemaal met liefde klaargemaakt en dat proef je. Na die gezonde en liefdevolle hap is het weer tijd voor een beetje beweging.

StreetMoves foto 1

Het toernooi ‘Levend tafelvoetbal’ gaat van start. Stel je bent vastgemaakt aan een paal waar een ander aan staat te trekken en duwen en je wilt heel graag tegen de bal schoppen. Nou dan word je daar knap druk mee. Kinderen van tien jaar gaan de strijd aan met volwassenen om de bal de goal in te krijgen. Het vallen en opkrabbelen gaat met het nodige gegil gepaard en is tot ver in de omtrek te horen. Het team uit de Iepenstraat gaat uiteindelijk na een spannende finale met de overwinning naar huis. En ook deze feestvreugde is na afloop van het programma nog in de buurt waarneembaar.

StreetMoves-Dieze- foto 2

Kortom, een heerlijke zomeravond en zoals Loes het al zei: “Volgend jaar nieuwe rondes.”

StreetMoves Dieze is mede mogelijk gemaakt door Club2Move (GGD IJsselland, Sportservice Zwolle, Travers Welzijn), Buurtvereniging De Bollebieste, Albert Heijn en de enthousiaste inzet van meerdere bewoners.

Een volledig fotoverslag is te bekijken op de fotopagina van de Diezerpoorter.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/06/15/proef-het-wk-op-streetmoves-dieze/19704/